A cégek ötöde másoktól várja, hogy megvédja a DDoS támadásoktól

ddosA Kaspersky friss tanulmánya szerint a vállalkozások képviselői közül minden ötödik úgy véli, hogy az it-szolgáltatójuknak (különösen a hálózati szolgáltatóknak) kellene elhárítania az online szolgáltatásaik ellen indított DDoS támadásokat. A valóságban azonban ez a felelősség a leggyakrabban a cégek vállára nehezedik, és jelentős veszteségeket okozhat számukra. A tanulmány szerint a nyilvános online szolgáltatásokkal rendelkező cégek közül egy év alatt a kisvállalkozások huszonnyolc százaléka, míg a nagyvállalatok negyvenhárom százaléka szenvedett már el DDoS támadást. A nyilvános online szolgáltatásokkal rendelkező cégek közül, ágazatonkénti besorolás alapján, az it-cégek (negyvenkilenc százalékban), az e-kereskedelmi cégek (negyvennégy sázalékban), a telekommunikációs cégek (szintén negyvennégy százalékban) és a média cégek (negyvenkettő százalékban) voltak a DDoS támadások által leginkább sújtott vállalkozások. Ugyanakkor a DDoS támadások elleni óvintézkedéseket a telekommunikációs cégek ötvenhárom százaléka, az it-cégek ötven százaléka, az e-kereskedelmi tevékenységet végző cégek negyvenegy százaléka és a média cégek harmincnyolc százaléka tartotta fontosnak.

A felmérésből az is kiderül, hogy átlagosan az összes vállalkozás huszonnyolc százaléka gondolja úgy, hogy a DDoS támadások elleni védekezés nem az ő hatásköre, és a vállalatok csupán hetvenkét százaléka értett egyet azzal, hogy a DDoS elleni küzdelem az ő felelősségük (a kisvállalkozások ötven százaléka és a nagy cégek közel kilencven százaléka). A kisebb cégek kisebb felelősséget vállalnak a szolgáltatásaik védelméért a DDoS támadásokkal szemben. A tény az, hogy világszerte a kisvállalkozások negyven százaléka biztos abban, hogy teljes körű védelmet kap a hálózati szolgáltatás vagy a web hosting szolgáltatók által, miközben ezt az álláspontot csupán a nagy cégek kevesebb mint kilenc százaléka osztja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: iskolák is jelentkezhetnek a Neumann-pályázatra

hét szept 7 , 2015
Iskolák is jelentkezhetnek a médiatanács Neumann-pályázatára, amellyel a közszolgálati tartalmú online műsorszámok gyártását támogatják – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében. A pályázat idei keretösszege 27 millió forint, amiből ötmilliót különítettek el a határon túli pályázók részére, kétmillió pedig a tavalyi keret maradványaként használnak majd fel. Egy […]

Friss, ropogós