A Kaspersky tételesen cáfolta az ellene felhozott amerikai vádakat

Az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég tételesen próbálta cáfolni azokat a vádakat, amelyeket a Bloomberg hírügynökség cikke hozott fel ellene az amerikai kormányzati beszerzéseket bonyolító GSA egyes Kaspersky termékekre elrendelt tilalmának indoklásaként.

Aamerikai sajtójelentések szerint a kormányzati beszerzéseket bonyolító Általános Szolgáltatások Adminisztrációja (GSA) „az Egyesült Államok kormányzata számítógépes rendszereinek és hálózatainak sértetlensége és biztonsága érdekében” nem szerezhet be többé a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalattól informatikai szolgáltatások és digitális fotófelszerelések számítástechnikai védelmét szolgáló termékeket. Az amerikai Bloomberg hírügynökség meg nem nevezett hírszerzési forrásokra hivatkozva terjedelmes cikket szentelt a Kaspersky termékek ellen elrendelt tilalmat indokoló információk magyarázatának.

A Kaspersky Lab a Bloomberg állításait tételesen próbálta megcáfolni, valótlannak, valamint politikai célú csúsztatásnak és ferdítésnek mutatva ki azokat. Az orosz cég és szakemberei semmiféle nem helyénvaló kormányzati kapcsolatot nem ápolnak, a kiberbűnözés visszaszorítása érdekében viszont világszerte együttműködnek a bűnüldöző hatóságokkal, beleértve az orosz bűnüldöző szerveket is – szögezi le a közlemény. A Bloomberg cikkében megfogalmazott állítást, miszerint együttműködne az internetes szolgáltatókkal a „nem kívánatos felhasználók” azonosításában és blokkolásában félrevezető csúsztatásnak nevezi a Kaspersky. Valójában ugyanis DDoS-támadások blokkolásáról van szó már az internetes szolgáltató szintjén, mielőtt a támadás elérhetné a kiszemelt célpontot. Az orosz cég szerint a Bloomberg valótlanul állítja, hogy a Kaspersky „aktív ellenintézkedésekkel”, vagyis a hackerek gépeinek meghekkelésével bénítja meg azokat. A hekkelés illegális tevékenység.

A Kaspersky közleménye szerint az ellene felhozott technológiai jellegű vádak mindegyike pont olyan csúsztatás, mint amit egyik munkatársa, Igor Csekunov rendőrnek és KGB-tisztnek titulálásával alkalmazott a Bloomberg. Igor Csekunovnak ugyanis csak annyi köze volt a KGB-hez, hogy két éves kötelező sorkatonai szolgálatát töltötte el a határőrségnél, ami a szovjet időkben a KGB fennhatósága alá tartozott. Csekunov emellett soha nem irányította a Kaspersky DDoS támadások elhárításával foglalkozó fejlesztését, mint ahogy azt a Bloomberg állítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Húsz százalékkal nő az idén a robottechnológiai piaci forgalom

hét júl 17 , 2017
Idén közel húsz százalékkal nő a robottechnológiai beszerzésekre fordított összeg a informatikai és távközlési piackutatással foglalkozó amerikai International Data Corporation (IDC) szerint. Az IDC prognózisa szerint az idén 97,2 milliárd dollárt fordítanak robottechnológia beszerzésekre, beleértve a hardvert, a szoftvert és a szolgáltatásokat is, ami 17,9 százalékkal haladja meg a 2016-os […]
robot

És még ez is...