Nem jó most Apple-rendszert használni

1

Apple-Macintosh-ClassicAz Apple eszközök terjedésével a vállalat operációs rendszerei (OS X, iOS) is egyre népszerűbbek a kiberbűnözők körében, így az elmúlt két évben számos kártevő jelent meg ezen a platformon. A más rendszerekhez képest egyelőre alacsony számú fenyegetés ellenére a Symantec fokozott óvatosságot javasol az Apple rendszereit használóknak. Az Apple számítógépein használt OS X-et és a mobilplatformokhoz készült iOS-t érintő fenyegetések száma egyelőre alacsonyabb, mint a versenytársaké (a számítógépeken a Windows, a mobilrendszereken pedig az Android), de folyamatosan növekszik. Különösen igaz ez utolsó 18 hónapra – az Apple OS X rendszereit érintő fenyegetések száma 2014-ben 15 százalékkal növekedett, az iOS rendszerekkel kapcsolatos fenyegetések száma pedig 2014 és 2015 között megduplázódott. A legnagyobb veszélyben a feltört készülékek (jailbreak) vannak, a Symantec által dokumentált 13 fenyegetés közül kilenc ezeket a készülékeket fenyegeti.

One thought on “Nem jó most Apple-rendszert használni

  1. "A legnagyobb veszélyben a feltört készülékek (jailbreak) vannak, a Symantec által dokumentált 13 fenyegetés közül kilenc ezeket a készülékeket fenyegeti."

    Ez megint egy jó cikk…. 😀

    Nem unalmas még????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Posztolgassál nyugodtan: tudni fogják ki vagy

hét febr 8 , 2016
A digitális gazdaság, a hazai és nemzetközi online kommunikációs ipar illetve a mobiltechnológia üzleti felhasználásának meghatározó trendjeit vizsgálja a kétnapos Evolution & Mobile Hungary konferencia március 2-3-án. A konferenciasorozat első napja, az Evolution a közösségi médiára, az online digitális hirdetések (perfomance based, RTB, programmatic) világának újdonságaira, valamint a tartalom marketingre […]
Facebook