Micro Focus: nagygép, nagy védelem

A Micro Focus szakértői szerint létezik egyszerű megoldás arra, hogy a hagyományos nagygépeket is a legmodernebb igényeknek megfelelően biztonságossá tegyék és felügyeljék. A Micro Focus Host Access Management and Security Server (MSS) hidat képez a régi rendszerek és a modern személyazonosság- és hozzáféréskezelő megoldások között: segít a mainframe-ek és egyéb, terminál emulátor szoftverrel elérhető, központi gépek hozzáféréseinek kezelésében, valamint integrálható a legszélesebb körben elterjedt IAM-megoldásokkal. A vállalatok így a hosztok elérésénél is ugyanazokat az erősebb hitelesítési módszereket használhatják, mint az infrastruktúra többi részében, és együttesen, központosítva monitorozhatják a hozzáféréseket. Ráadásul mindehhez semmit nem kell változtatni a mainframe gépeken futó programokon, ezért nem adódhat fennakadás a működésben vagy a biztonságban.

A Micro Focus megoldása együttműködik a Reflection terminál emulátor termékcsalád minden elemével, amely minden igényre tartalmaz megfelelő emulációs szoftvert. A Reflection Desktop az asztali gépeken, a Reflection Mobile pedig a mobil eszközökön teszi egyszerűen hozzáférhetővé a terminálokon használt alkalmazásokat. A Reflection for Web eszközön keresztül bármilyen böngészőből elérhetők az IBM, UNIX, Linux, Unisys, OpenVMS és HP hosztok; a Reflection ZFE pedig HTML5-alapú emulációt kínál anélkül, hogy szükség lenne Java-kliensre, így a használatához semmilyen előre telepített, plusz szoftverre nincs szükség az adott számítógépen. A termékcsalád segítségével tehát minden nagyvállalat egyszerűen, hatékonyan és biztonságosan modernizálhatja terminál emulációs környezeteit, bármilyen platformot is részesít előnyben.

Mainframe gépeket (nagyszámítógépeket) és egyéb, nagy teljesítményű központi gépeket évtizedek óta használnak elsősorban kormányzati intézmények, nagyvállalatok és bankok, amelyek az üzletmenet szempontjából kritikus fontosságú alkalmazásaikat, például nyilvántartásokat és statisztikákat, pénzügyi tranzakciókat vagy ERP-rendszereket futtatnak ilyen, rendkívül megbízhatóan működő számítógépeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Soproni Bűvösvölgy-központ: hat stúdió, hét oktató

sze aug 22 , 2018
Újabb taggal bővül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiaértést oktató Bűvösvölgy-központjainak hálózata – jelentette be Karas Monika, a szervezet elnöke. Mint elmondta, Sopronban, saját épületükben rendezik be mintegy 840 négyzetméteren azt a központot, amelynek hat stúdiójában hét oktató nyújt majd képzést az oda érkező fiataloknak, várhatóan jövő ősztől. […]
Karas Mónika

Friss, ropogós