Ne éltessük a terroristákat a neten, mert súlyos következményei lehetnek*

arabAz iszlamista terrorizmust pártoló internetes honlapokat látogatta és azokat kedvezően kommentálta, ezért kiutasították Olaszországból a pisai Scuola Normale Superiore egyetem egy török állampolgárságú hallgatóját. A 25 éves fiatalembert még december végén kényszerítették távozásra az olasz hatóságok, mégpedig nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, de az erről szóló információt csak most hozta nyilvánosságra az olasz terrorizmusellenes nyomozóhatóság (Digos). A fizikaszakos hallgató novembertől a Pisa városában működő Scuola Normale, az egyik legnevesebb olasz egyetem doktori kurzusainak hallgatója volt.

A Digos által közölt információk szerint a török férfi az iszlamista terrorcsoportok internetes oldalainak aktív látogatója és kommentelője volt. Ezeket a honlapokat a Digos ellenőrzés alatt tartja. A doktori tanulmányokat folytató török állampolgár pisai otthonában házkutatást is tartottak. Az oktatási intézmény igazgatója hangoztatta, hogy a török hallgató tanulmányi érdemei alapján jutott be az egyetemre. A tanárok és diákok nem figyeltek fel a doktorandusz szélsőséges nézeteire.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter kedden bejelentette, hogy a római kormány a következő napokban terrorizmusellenes intézkedéscsomagot vezet be, amelynek keretében további külföldieket utasíthatnak ki Olaszországból. December vége óta – a török hallgatóval együtt – kilenc külföldit szólítottak fel távozásra terrorizmus pártolása miatt, rajtuk kívül több mint százat tartanak megfigyelés alatt.

(*És persze ne csak a várható következmények miatt ne tegyük ezt, hanem mert gyilkosokat nem éltetünk. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csúnya dolgokat jósol a Panda

csü jan 22 , 2015
A személyes adatokat tároló digitális eszközök számának és használatának növekedésével párhuzamosan a privátszférát célzó kibertámadások sokasodására számít az idén a PandaLabs kiberbiztonsági vállalat. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint az új rosszindulatú szoftverek számában minden valószínűség szerint új rekord születik 2015-ben. A legtöbb kártevő programot változatlanul a legelterjedtebb operációs rendszerre, a […]
Kiskereskedelem, kosár