Kire voksolnak a magyarok a sportfogadói irodák és platformok közül?

szerencsejátékA szerencsejáték és a sportfogadás egészen az ókortól kezdve folyamatos népszerűségnek örvend, azonban az elmúlt néhány évtized alatt különösen közkedveltté és mindenki számára hozzáférhetővé vált. Az online sportfogadási oldalak, kaszinók és egyéb szolgáltatók megjelenésével a sportfogadók szokásai nagyban megváltoztak, a szerencsejátékok megszállottjai, így a magyar felhasználók is szívesebben fordulnak ezen platformok valamelyikéhez. Ezek között említhetjük többek között az Unibet sportfogadás nevű szolgáltatót, amely 1997 óta elérhető a fogadni vágyók számára.

Ugyan a hagyományos sportfogadási irodák is töretlenül jelen vannak a piacon, ezen szolgáltatók is alkalmazkodni kényszerülnek a kereslet változásaihoz. Statisztikák támasztják alá, hogy mára már a nemzetközi szerencsejátékosok és a magyar sportfogadók többsége is inkább az otthonról könnyen elérhető platformokon teszi meg a tétjeit. Nem csoda, hogy az online piac mintegy 60 milliárd dolláros szektorrá nőtte ki magát. És hogy mi ennek az oka? A válasz egyszerű. A vezető online sportfogadási oldalak innovatív megoldásaikkal forradalmasították az iparágat.

Egyrészt kínálatukban a hagyományos fogadásokon túl helyet kapnak más, az irodákban sokszor kivitelezhetetlen szerencsejátékok. Az elmúlt évek alatt végbement fejlődés és az internet elterjedése lehetővé tették, hogy az élő sportmérkőzések mellett e-sportra vagy akár a politikai vagy gazdasági életben történő eseményekre is fogadhassanak a játékosok. A vonzó mivoltuk abból is adódik, hogy ezek az online térben jelen lévő vállalatok előszeretettel karolják fel a még kiaknázatlan lehetőségeket nyújtó technológiai újításokat is. Példának okáért a legnagyobb magyar szerencsejátékkal foglalkozó cég virtuális fogadásaival igyekezett megküzdeni a világjárvány által előidézett kihívásokkal. Így az úttörő, új internetes fogadóirodák a játékok olyan széles palettáját tudják nyújtani az ügyfeleiknek, amelyekkel egyik régimódi iroda sem veheti fel a versenyt.

Másrészt az offline bukmékerekkel ellentétben az online kaszinók használata nem igényel különösebb tervezést a szerencsejátékosoktól. Rendkívül egyszerűen, a fotelünk, munkahelyünk kényelméből, az okostelefonunk, tabletünk vagy a laptopunk segítségével a nap huszonnégy órájában játszhatunk. Legyen szó teljesen amatőr, a szalonok világát nem ismerő kezdőről vagy rutinos, hatalmas téteket magabiztosan megrakó játékosról, az online felületeken mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb opciót. Tekintve, hogy nagy a verseny a feltörekvő piaci szereplők között, szoros küzdelem folyik a felhasználók megtartásáért. A számtalan fogadási lehetőség, a felhasználóbarát fizetési opciók és egyéb kedvező feltételek – beleértve a belépési és éves bónuszokat – is mind azon stratégiák közé tartoznak, amelyek hozzájárulnak töretlen sikerük és bevételeik fenntartásához.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy habár még manapság is sokan állítják, hogy semmi nem ér fel a lóversenyek végtelen izgalmával, a régi kaszinók adrenalindús atmoszférájával, a hagyományos offline szerencsejátékok csillaga leáldozóban van. A magyarok egy részének szíve is még ugyan mindig a papíralapú lottó-totóhoz, kaparós sorsjegyekhez és a lottózók sajátos hangulatához húz, a digitális vívmányokra fogékonyabb réteg már profi szinten űzi online régi szenvedélyét.

Előreláthatólag az elkövetkező években és évtizedekben sem fog lankadni az emberek fogadási kedve, és az üzletág szereplői is sorra döntik majd meg éves árbevételi rekordjaikat. Sőt mi több, folyamatos megújulásuk és az izgalmasabbnál izgalmasabb fogadások megjelenése még több játékost fog bevonzani. Meglátjuk, mit hoz a jövő…az azonban biztos, hogy az iparág további előrehaladása sok új meglepetést tartogat, mindenki készítse elő a tétjeit!


A szerencsejáték a legtöbb ember számára a szórakozás egyik formája. Azonban vannak olyanok, akiknek veszélyt jelenthet. A mértéktelen játék játékfüggőség kialakulásához vezethet, amelynek számos negatív következménye van. A felelős játékos csak annyit költ szerencsejátékra, amennyit megengedhet magának, hiszen tudja, hogy a nyerés a véletlen műve, és nem létezik biztos szisztéma. Akkortól tekintünk betegnek egy játékost, amikor a túlzásba vitt szerencsejáték már életviteli problémákat okoz, tehát hátráltatja a munkát vagy a tanulást, rombolja a családi kapcsolatokat. Magában a játékban pedig az jelzi a függőséget, ha az illető már nem tudja kontrollálni, mennyi idejét és pénzét viszi el ez a tevékenység. A játékfüggőség súlyos betegség, aminek a kialakulásához genetikai tényezők és a személyiség különböző jellemzői is hozzájárulnak.

Hova fordulhat segítségért?
Ha úgy érzi, hogy játékfüggőségi problémákkal küzd vagy kérdései vannak a témában, legyen akár érintett vagy családtag, forduljon szakemberhez. Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékével és a Pro Psychologia Alapítvánnnyal együtt Segélytelefon szolgáltatást működtet. Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése esetén ingyenesen, anonim módon hívható hétköznapokon 15.00- 19.00 között a 06-21-262-0603 telefonszámon. A szolgáltatás igénybe vehető és elérhető a [email protected] e-mail címen, valamint az „ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat” Skype azonosító segítségével is. A Segélytelefon információs vonala: 06-1-411-6778


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NIKON: itt az új S sorozatú teleobjektív

vas ápr 10 , 2022
ShareTweetPinShareA Nikon kitörő örömmel mutatja be a teljes képméretű fix szupertelefotó objektívet – a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektívet. A gyártó szerint az S sorozatú objektív felbontóképessége még a nehezen megörökíthető témák legapróbb részleteit is kiválóan visszaadja. A képminőség állóképek és videók készítésekor is egyaránt tűéles lesz, az […]
NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektív

És még ez is...