Idén több fiatal jelentkezett mérnökszakra

egyetem előadóTöbben jelentkeztek és jutottak be mérnök szakokra 2018-ban a hazai felsőoktatási intézményekben, mint tavaly. Az idei felvételik adatai azt mutatják, hogy évről-évre – ha lassan is – növekszik az érdeklődés a műszaki- és természettudományok iránt a fiatalok körében, ami pozitív visszajelzés a magyarországi fejlesztéseket tervező ipari-és technológiai vállalatoknak is.

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség partneregyetemei körében végzett friss felmérése szerint 153 fővel, az egyik legnagyobb létszámú szakként indul el idén ősszel a gépészmérnöki képzés a Debreceni Egyetemen, illetve villamosmérnöki és mechatronikai mérnök szakra is húsz százalékkal többen nyertek felvételt a 2017-es adatokhoz viszonyítva. Idén a veszprémi Pannon Egyetemen a legnépszerűbb szakok közé került be a mezőgazdasági mérnöki (GK) és a vegyészmérnöki, valamint sokan adták be a jelentkezésüket a vegyészmérnöki, illetve a mérnökinformatikus mesterképzésre is. Hasonló eredményről számolt be a Miskolci Egyetem, ahol a tavalyi évhez képest ebben az esztendőben 15 százalékkal több hallgató került be az állami ösztöndíjas és önköltséges képzésekre a Gépészmérnöki és Informatikai Karra, továbbá jelentős mértékben – 38 százalékkal – növekedett a mesterképzésekre felvettek száma is, ami több éves rekordot jelent az intézmény történetében. A Nyíregyházi Egyetemen a gépészmérnöki alapképzési szakra felvettek száma megkétszereződött az előző évhez képest, illetve a mezőgazdasági mérnöki szakra bejutottak száma is 25 százalékkal nőtt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kisunokák érkeztek a Sharp digitális nyomdagép családjába

csü aug 16 , 2018
A Sharp bejelentette, hogy új MX-7090N és MX-8090N színes nyomtatórendszerei már megvásárolhatók. A két új modell a Sharp belépő színtű digitális nyomdagép családját bővíti tovább, nagyobb termelékenységet nyújtva a házon belüli nyomdai munkának. Az új modellek megnövelt, 80 oldal/perc nyomtatási és másolási sebességgel, illetve 200 ipm lapolvasási sebességgel rendelkeznek, azaz […]

És még ez is...