A Siemens rendes: támogatja a hallgatókat

bmeFillérre pontosan 2 450 000 forint értékben támogatja a Siemens a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjait tíz hallgatói projekt keretében. Az összeget többek között elektromos hajtású versenymotor fejlesztésére, az Energetikai Szakkollégium működésének finanszírozására, valamint szoftverfejlesztésre fordítják majd. A diákcsoportok munkáján kívül a vállalat két szakdolgozatot, valamint három hallgató diplomatervét díjazott összesen ötszázezer forinttal, valamint formatervezési pályázaton százezer forinttal jutalmazta a győztesnek választott pályamunkát készítő diákot.

Egyéb adományozási formákon túl a BME diákjainak és diákszervezeteinek közvetlen támogatására ebben az évben összesen hatmillió forintot fordít a Siemens a vállalat és a BME között 2015 tavaszán született megállapodás értelmében. A megállapodás célja, hogy mind az oktatás, mind a K+F területén hatékonyan és összehangoltan tudjanak együttműködni a felek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tárt karokkal várják az ukrán megélhetési informatikusokat Csehországban

ked nov 10 , 2015
Gyorsított és egyszerűsített eljárásban kapnak rövidesen munkavállalási engedélyt ukrán informatikusok Csehországban. A most induló program első szakaszában mintegy 500 ukrán számítógépes szakértő befogadására számít Csehország, amely bizonyos területeken munkaerőhiányal küszködik. A prágai külügyminisztérium szerdai közlése szerint a szakértőknek a jövőben nem kell részt venniük az eddig kötelező néhány órás konzulátusi beszélgetéseken, […]
Irodai munka. programozó