Fujitsu: a tárolóeszközök beszerzésekor a CFO-k hosszú távú megoldást keresnek

A következő négy évben várhatóan megduplázódnak a kis- és középvállalatok (KKV-k) adattárolási igényei – állapította meg a Fujitsu pénzügyi felsővezetők (CFO) körében végzett legújabb felmérése. Sokan (76 százalék) attól tartanak, hogy az adattömeg jelentős vagy kiszámíthatatlan bővülése megnöveli az adattárolás és -kezelés költségeit. A felmérés során a megkérdezettek 59 százalék-a tartotta a technológiát a hatékony működés egyik fő mozgatórugójának a digitális átalakulás során, több mint egynegyedük (28 százalék) pedig a versenyelőny fontos forrásaként jelölte meg azt. Az adatok rendelkezésre állása, védelme és biztonsága kiemelt szempont a kockázatokra érzékeny pénzügyi döntéshozók számára, akik az adattömeg váratlan növekedésének következményei miatt is aggódnak. Nehézséget jelent számukra, hogy az egyre több adat miatt kapacitásbővítést kell finanszírozniuk, és az adatkezelés költségei is megugranak.

A pénzügyi vezetők a hagyományos lemezes és szalagos tárolómegoldásoknál jelentkező kihívásokkal is tisztában vannak. Frusztrálja őket, hogy a rendszereket egy idő után már nem lehet tovább bővíteni, ezért váratlan beruházási igények jelentkeznek, az élettartamuk végét túl korán elérő berendezések lecserélése pazarláshoz vezet, hogy az adattárolás terén nagymértékben rá vannak utalva a felkészült informatikusokra, akiknek folyamatos szakmai továbbképzését is biztosítaniuk kell. A pénzügyi szakemberek megadták azokat a főbb jellemzőket is, amelyeket a jövőre nézve elvárnak majd az új tárolótechnológiáktól. A három legfontosabb tényező: a manuális műveletek visszaszorításával a költségeket és a kockázatokat csökkentő automatizáció; a teljes rendszer cseréjét nem igénylő kapacitásbővítés lehetősége; és kellő rugalmasság a jelentős, kiszámíthatatlan adattömeg-növekedés követéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már a digitális tananyagokkal (is) egyesítjük a nemzetet

szo szept 23 , 2017
Az esélykülönbségek felszámolására és az államhatárokon átlépésre kínál lehetőséget a digitális oktatás – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Mint elmondta, egy nehezebb és egy jobb helyzetű iskola “ugyanazt a tartalmat ugyanazokkal az impulzusokkal tudja ugyanabban a digitális környezetben átadni”, az oktatási anyagok pedig a határon túl, […]
osztályterem, digitalizáció