Milyen burkolatok képesek helytállni kültéren? Például a WPC burkolat!

wpcnagyker.huA terasz kiépítése előtt mindig az alábbi szempontok érvényesülését tartjuk szem előtt: látványosság, design, tartosság, minimális karbantartás és költséghatékony beruházás. Nem egyszerű olyan burkolatot találni, amivel nincs sok gondunk, könnyen telepítjük és nem adja meg magát 5-6 év múlva. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy egyes darabok akár 20 évig is veled maradnak? Ez már igazán jól hangzik, ugye?

A következő cikkben szeretnénk, ha megismerkednél a WPC burkolattal, ami megfelel a fentebb felsorolt elvárásoknak.

A WPC szerkezetéről

Nem biztos, hogy hallottál már a WPC-ről vagy ha igen, maximum annyit, hogy rendkívül tartós. A WPC Nagyker WPC teraszburkolat kínálata valószínűleg a tökéletes megoldás azok számára, akik hosszú-hosszú ideig nem szeretnék felszedni a teraszburkolatot. De létezik olyan anyag, amelyik ezt lehetővé teszi? Természetesen.

A WPC burkolat egy fa-műanyag kompozit anyag, ami praktikus megoldás szemben a hagyományos fa változatokkal. A fa szépsége nem vitatható, ahogy az sem, hogy egy idő után ez megfakul, megkopik, arról nem is beszélve, hogy korhad és a rovarok jelenlétének is kedvez.

Amennyiben a WPC-t választjuk, akkor az efféle kellemetlenségek miatt egyáltalán nem kell aggódnunk. A fa termékeket általában újra kell festeni, ezzel szemben a WPC-t elég tavasszal és ősszel lemosni egy nagynyomású mosó segítségével, és tulajdonképpen másfajta törődést nem is igényel. Ezért már alapból jár a piros pont.

Egy anyag, amiben nem tesz kárt az időjárás

A WPC továbbá egy olyan anyag, ami rugalmas és ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. A hagyományos burkolatok esetében problémát szokott okozni, hogy nem bírja az erős UV-sugárzást, vagy a fagy, az eső miatt rongálódik meg. A WPC természetesen nem ilyen. Vizes terepen is bevethető, például a medence körül.

Azt fontos kiemelni, hogy abszolút csúszásmentes a felülete, ami ugyancsak egy ritka tulajdonság.

A természetesség képviselője

Az ilyen burkolatok jól beleolvadnak a környezetükbe és a legjobb az, hogy nekünk nem kell lemondanunk a fahatású designról sem. A természetesség, a letisztult elegancia, a moderns stílus egyaránt felismerhető a WPC láttán. Különösen jól mutathat tehát egy zöldövezeti otthon teraszán, erkélyén vagy lépcsőjén.

Ha már zöldövezet, szeretnénk még tudatni veled azt is, hogy a WPC egy környezetbarát anyag. Hogyan lehetséges ez? Úgy például, hogy 100%-ig újrahasznosított anyagokból készül, s a gyártási technológia sem terheli a környezetet. Ennek köszönhetően semmilyen szennyezés nem éri a külvilágot.

Tehát miért éri meg a WPC anyagra beruházni? Tartós, mutatós, csúszásmentes, környezetbarát, minimális törődést igényel, és a telepítés is roppant egyszerű. Mit gondolsz, neked megéri?


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

150 millió forint kapott a londoni "magyar" startup

ked dec 26 , 2023
ShareTweetPinShareA Molin.ai Ltd. -egy idén alapított mesterséges intelligencia (MI) alapú szoftverfejlesztő társaság-, sikeresen lezárta pre-seed befektetési körét, összesen 150 millió forintos tőkebefektetéssel. A Molin.ai-t három alapító hozta létre: Tóth Benedek, Alexandru Rosianu, valamint Tóth Gergely. A csapat dinamikájának köszönhetően a Molin.ai növekedési pályája is előre nem látott mértékben ugrott meg, […]
A Molin.ai befektetői

És még ez is...