Codecoolos diákok nyerték a Morgan Stanley versenyét

Dave Atheis - Morgan Stanley és Szilágyi Petra, Kis Lóránd, Szabó Imre - CodecoolMegváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését segítő megoldásával a Codecool programozó iskola diákjaiból álló csapat nyerte meg a Morgan Stanley által – 2021 után – idén már másodszor megrendezett Code to Give hackathont.

A versenyre diákok, pályakezdők és legfeljebb két éve dolgozó it-szakemberek jelentkezhettek, hogy a Morgan Stanley informatikus mentoraival együttműködve, a Salva Vita Alapítvány partnereként olyan digitális eszközt fejlesszenek ki egy hét alatt, amely megkönnyíti a munkát keresők képességeinek felmérését. A folyamat magába foglal egy angol nyelvi, egy vizuális észlelési és egy szociális kompetenciákat felmérő tesztet, valamint egy munkamotivációs felmérést is. Jelenleg mindez papíralapon zajlik – a feladat a tesztek digitalizálása volt, méghozzá akadálymentes módon úgy, hogy a fogyatékkal élő felhasználók számára is könnyen elérhető legyen.

A legjobb tíz csapat a bank budapesti irodájában mutatta be megoldását a vállalat és az alapítvány munkatársaiból álló zsűrinek. A döntnökök a Codecool három tanulójából álló csapat pályázatát ítélték a legjobbnak, amely intuitív módon tette lehetővé a tesztek online kitöltését. A győztes trió Szilágyi Petra, Kis Lóránd, Szabó Imre fejenként 150 ezer forint értékű jutalmat nyert, és – a többi résztvevőhöz hasonlóan – lehetőséget kapott, hogy közelebbről megismerkedjen a Morgan Stanley-nél kínálkozó gyakornoki- és karrierlehetőségekkel.

„A Morgan Stanley fontos célja, hogy támogassa és gazdagítsa azokat a közösségeket, ahol munkatársai élnek és dolgoznak. Ennek részeként ösztönözzük informatikus munkatársainkat, hogy bocsássák tudásukat nonprofit szervezetek rendelkezésére, és így támogassák őket a digitális átállásban – mondta el Dave Atheis, a Morgan Stanley budapesti informatikai részlegének vezetője. – A Code to Give célja, hogy a vállalaton kívüli tehetséges informatikusok – diákok, pályakezdők és tapasztalt szakemberek – bevonásával segítsünk jelenlegi jótékonysági partnerünknek, a Salva Vita Alapítványnak, és örömünkre szolgált, hogy ilyen sok kiváló csapat jelentkezett a felhívásra.”

A Morgan Stanley 2013 óta működik együtt a fogyatékossággal élő emberek integrációját zászlajára tűző Salva Vita Alapítvánnyal, amelynek munkatársai segédkeznek a megváltozott munkaképességű munkavállalók felvétele és munkába állása során. A vállalat idén úgy döntött, hogy tovább mélyíti kapcsolatát az alapítvánnyal, amely a következő két évben a vállalat kiemelt jótékonysági partnere lesz. Az együttműködés a része a Code to Give idei kiírása is. „Nagyban növeli az elhelyezkedés és a munkahely megtartásának esélyét, ha az álláskeresési folyamat elején pontos képet alkotunk és adunk a jelöltek tudásáról, képességeiről. Ez minden munkavállaló esetén így van, de a megváltozott munkaképességű emberek esetében talán még nagyobb jelentőséggel bírhat” – mondta Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezetője. Hozzátette, hogy alapítványuk személyre szabott segítséget nyújt a fogyatékkal élő embereknek és az őket alkalmazó cégeknek is, hogy előbbiek megtalálják a számukra legalkalmasabb munkakört, utóbbiak pedig megfelelő szakemberhez jussanak. Ez a folyamat egy alapos képességfelméréssel kezdődik, ami jelenleg papíralapon zajlik, ezért a győztes csapat munkája óriási segítséget jelent nemcsak nekünk, hanem a hozzánk fordulók számára is. Nemcsak a nyerteseknek, hanem minden egyes résztevőnek és szervezőnek köszönjük, hogy idejüket áldozták arra, hogy minél több fogyatékkal élő ember találjon számára megfelelő, értelmes és hasznos munkát.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Most jó havidíjasnak lenni a Magyar Telekomnál

vas nov 6 , 2022
  A Magyar Telekom 4G Hang-képes készülékkel rendelkező havidíjas ügyfelei élvezhetik a 4G Hang előnyeit a Slovak Telekom hálózatán, annak 4G lefedettségi területén, és viszont. A HD hangminőséget biztosító VoLTE (4G Hang) technológia már elérhető a Szlovákiába utazó minden lakossági havidíjas és legtöbb üzleti havidíjas ügyfél számára (a Slovak Telekom […]