Magyar fintech megoldás a fülöp-szigeteki vendégmunkásoknak

Peak Hungary, Columbus Magántőkealap, RCBCDigitális fizetési megoldás fejlesztéséről és bevezetéséről állapodott meg a Peak Hungary, a Columbus Magántőkealap és a fülöp-szigeteki Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC).

A „Fintech Synergy for Overseas filippinos” című dokumentumot a Magyarország és a Fülöp-szigetek közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel ötvenedik évfordulója alkalmából megrendezett eseménysorozat keretében szeptember 27.-én Manilában írták alá a felek: Eugene S. Acevedo, az RCBC elnök-vezérigazgatója, Lito Villanueva, az RCBC ügyvezető alelnöke, innovációs és integrációs vezérigazgatója, Rudas Gábor a Columbus Magántőkealap kezelője, a Carion elnöke és Suppan Márton, a Peak alapító vezérigazgatója.

Az együttműködés révén a világegyetem első olyan megoldása jön létre, amely valós idejű pénzküldést tesz lehetővé európai számláról fülöp-szigeteki bankszámlára. A terv megvalósítására a Peak Hungary és a Columbus Magántőkealap közös vállalatot hoz létre, amely a Peak informatikai infrastruktúrájára és megoldásaira építve fejleszti a különböző pénzügyi szolgáltatásokat és az alkalmazásokat együttműködve fülöp-szigeteki partnerével, az RCBC-vel.

Folyamatosan érkeznek majd egyéb pénzügyi termékek

A szolgáltatás első szakasza a tervek szerint a jövő év első negyedében indul Magyarországon. Ennek keretében a külföldön dolgozó filippínó munkavállalók három percen belül nyithatják meg számlájukat, a tranzakciók valós időben lebonyolításra kerülnek a szükséges devizakonverzióval együtt. A tervek szerint ezt követően a Peak által fejlesztett mobilapplikációba folyamatosan érkeznek majd egyéb pénzügyi termékek (megtakarítás, biztosítás, hitel stb.), közben a sikeres magyar pilot után Európa egyéb térségeiben is megjelennek a megoldással.

„Az RCBC, a Peak és a Columbus együttműködés újradefiniálja a nemzetközi átutalásokat transznacionális partnerségek létrehozásával, amelyek megmutatják, hogy a digitális banki szolgáltatások jövője egy határok nélküli pénzügyi világ, ahol az emberek képesek elérni rövid és hosszú távú céljaikat, bárhol is legyenek a világban, bármikor, ha szükségesnek tartják azt” – emelte ki Villanueva.

„A soha nem látott munkaerő-áramlás új helyzet elé állítja a világot, ami lehetőségek sorát tárja az agilis, gyorsreagálású cégek és a kontinenseken átívelő együttműködések elé. Ilyen lehetőség választ adni a harmadik országból érkező munkavállalók pénzügyi kihívásaira. tíz éves történetünk leggyorsabban létrejött együttműködése a Peak – RCBC – Columbus kooperáció, ez is jól jelzi a hatalmas piaci igényt” — jelentette ki Suppan.

„A megállapodással egy ígéretes hazai vállalkozás külföldi piaci terjeszkedését segíti a Columbus Magántőkealap. Az együttműködés rövid időn belül akár az USA piacára is kiterjeszthető” — tette hozzá Rudas.

Háttérinformációk

Az RCBC a Fülöp-sziget 5. legnagyobb magántulajdonban lévő univerzális bankja. A leggyorsabban növekvő pénzintézet az országban.

A Peak az egyik legismertebb magyar fintech, amely prepaid kártyáival vált ismertté a hazai piacon. A Peak Fintech Platform egy felhő alapú, Mesterséges Intelligencia elemeket használó univerzális platform, amely lehetősége kínál pénzintézeteknek és nem pénzügyi vállalatoknak, hogy gyorsan és költséghatékony módon vigyék piacra saját fintech terméküket.

A Columbus – a Carion Csoport, további magánbefektetők és hetven százalékban az Eximbank által finanszírozott magántőkealap – 2019 októberében kezdte meg működését. Jelentős növekedési potenciállal rendelkező közép- és kelet-európai, elsősorban magyar mikro-, kis- és közép-vállalkozások nemzetközi piacra lépését, expanzióját segíti.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hiszékeny emberektől 200 milliót csalt ki a egy bűnbanda... lebuktak

szo okt 14 , 2023
Elfogták a rendőrök a múlt héten egy országos, online csalásokra szakosodott, ukrán hátterű bűnbanda vezetőit A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdasági bűnözés elleni főosztályának vezetője, Farkas Péter azt közölte, hogy a gyanúsítottakat, köztük a bűnbanda feltételezett, Magyarországon élő ukrán vezetőjét több hónapos előkészítő munka után vették őrizetbe. Az alezredes elmondta, hogy […]
Farkas Péter alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni főosztályának vezetője

És még ez is...