Most jó havidíjasnak lenni a Magyar Telekomnál

 

!G hang - Magyar Telekom

A Magyar Telekom 4G Hang-képes készülékkel rendelkező havidíjas ügyfelei élvezhetik a 4G Hang előnyeit a Slovak Telekom hálózatán, annak 4G lefedettségi területén, és viszont.

A HD hangminőséget biztosító VoLTE (4G Hang) technológia már elérhető a Szlovákiába utazó minden lakossági havidíjas és legtöbb üzleti havidíjas ügyfél számára (a Slovak Telekom hálózatán), így a 4G Hang nyújtotta előnyöket, tehát a kiváló hangminőséget, gyors hívásfelépülést már nem csak belföldön élvezhetik a magyar vállalat ügyfelei. A társaság ugyan már 2017-ben bevezette a VoLTE technológiát, a mára sem érte el teljesen az országos lefedettséget: a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózatot így is több mint hárommillió ügyfél használja beszédhívásokra is, a mobil beszédforgalomnak pedig több mint hetven százaléka ezen keresztül bonyolódik.

A Magyar Telekom saját, magyarországi hálózatán belül már évek óta megbízhatóan működő VoLTE technológia, alkalmazása 2022 őszétől már roaming-hívások esetén lehetővé válik. Ennek első lépcsőfokaként a magyar és a szlovák leányvállalat lehetővé tette, hogy a két szolgáltató hálózata közötti hanghívások is VoLTE-alapon működjenek. A technológia által használt adatkapcsolat nem jelent külön költséget az ügyfeleknek, az ügyfél csomagja szerinti adatmennyiséget nem csökkenti.

„A Magyar Telekom a jövőben további szolgáltatókkal – első körben a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó európai szolgáltatókkal – tervez VoLTE (4G Hang) roaming megállapodást annak érdekében ügyfeleinek nyaralásuk vagy üzleti utazásuk alkalmával se kelljen lemondaniuk az 4G hangminőség előnyeiről. Hamarosan be tudjuk jelenteni a következő olyan országot is, amellyel megvalósul az adatkapcsolat-alapú hangszolgáltatás roamingja” — közölte Lubor Zatko, a távközlési társaság műszaki vezérigazgató-helyettese.

„Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján egyértelműen jól sikerült az éles bevezetés a havidíjjal rendelkező ügyfelek részére, és a szolgáltatás hamarosan elérhetővé válik a Domino és fennmaradó havidíjas ügyfeleink részére is. A hosszú távú cél természetesen az, hogy minél több országgal működjön a VoLTE-alapú roaming” — mondta Szőnyi András a Magyar Telekom Core Network fejlesztési szakértője.

A VoLTE (4G Hang) esetében a hanghívás adatcsomagokban továbbítódik, a hangszolgáltatás HD minőségű és azzal párhuzamosan a 4G sebességű adatkapcsolat is biztosított. A VoLTE szolgáltatás lehetővé teszi a hívás közbeni mobilinternet használatot, így telefonálás közben is lehetséges az adatforgalmazás, például az internet használata. A 4G Hang és roaming használatához 4G-képes SIM kártyával ellátott, 4G Hang-képes készülék szükséges, valamint javasolt a telefonok szoftverének aktuális verzióra frissítése is a 4G hálózati lefedettség és aktív szolgáltatás megléte mellett. A 4G Hang egy szabványos technológia, melyet a gyártók egyre több készüléken támogatnak az ehhez szükséges operációs rendszerrel. A már 5G-képes telefonokon jelenleg a VoLTE (4G Hang) technológia kezeli a hanghívásokat, a beszélgetés időtartamára az adatkapcsolat is 4G hálózaton működik, ami már nem jelent érezhető sebességcsökkenést a felhasználók számára, de a vállalat már dolgozik az 5G alapú hangszolgáltatás megvalósításán is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Siemens stratégiai partnerségre lép az Eplannal

vas nov 6 , 2022
ShareTweetPinShareA Siemens Smart Infrastructure és az Eplan stratégiai partnerséget írt alá, hogy megerősítsék az együttműködést az ipari és infrastruktúra szegmensek szoftvermegoldásai terén. A megállapodás részeként a Siemens Electrical Products üzletága stratégiai partnerként csatlakozik az Eplan Partnerhálózathoz. A cél mindkét cég termékeinek célzottabb összehangolása, hogy optimalizált megoldásokat kínálhassanak a kapcsolóberendezés-gyártók és […]
Sebastian Seitz, az Eplan vezérigazgatója és Andreas Matthé, a Siemens Smart Infrastructure elektromos termékekért felelős vezérigazgatója

És még ez is...