„Durva” bírságot kapott az Extreme Digital-eMAG

eMAG - Extreme DigitalAlig 15 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Extreme Digital-eMAG Kft.-re a pénzpiaci többes ügynöki tevékenységéhez kötődő jogsértések miatt.

Az MNB tájékoztatása szerint az e-kereskedelmi társaság ügyféltájékoztatási tevékenysége számos ponton jogsértő volt, egyes nyilvántartásai is hiányosak voltak és nem igazolta megfelelő mennyiségű versengő hiteltermék elemzését. A pénzpiaci hatóság megállapította: az Extreme Digital-eMAG Kft. a vizsgált időszakban nem tett eleget az összehasonlításra alkalmas termékelemzési kötelezettségének, nem tudta igazolni az MNB felé kellő számú, egymással versengő hiteltermék bemutatását ügyfelei számára.

Az MNB megállapította továbbá, hogy a társaság a vizsgált időszakban szintén nem tett maradéktalanul eleget a pénzügyi szolgáltatás közvetítését megelőző, a pénzpiaci közvetítőre vonatkozó, valamint a hitelszerződés megkötését megelőző tájékoztatási kötelezettségének.

Az MNB azt is megállapította, hogy a kft. közvetítői nyilvántartása hiányos volt. A vizsgálat során az online kereskedőcég nem tudott megfelelő, tételes, termékszintű nyilvántartást bemutatni a kötelező képzésekről, továbbképzésekről sem. A jegybank kötelezte a társaság a feltárt hiányosságok kijavítására, amelyekről 2024. február 5-ig írásban kell beszámolnia a felügyelet részére. A jogsértések miatt az MNB 8,8 millió forint felügyeleti és hatmillió forint fogyasztóvédelmi bírságot is kiszabott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Negyven évvel ezelőtt indult az iskolaszámítógép program

ked dec 5 , 2023
Hivatalosan negyven évvel ezelőtt indult az iskolaszámítógép program, melynek keretében megkezdődött az iskolák számítógépekkel való ellátása. Jó negyven éve, hogy a magyar állam számára is nyilvánvalóvá, hogy a számítástechnikai tudás nélkülözhetetlen része a közoktatásban megszerzendő műveltségnek. Az iskolaszámítógép program a Művelődésügyi Minisztérium (Akkor még volt az oktatásnak és a kultúrának […]
Primo home computer

És még ez is...