Szép eredmények a RoboCup Junior 2023 világversenyen

RoboCupA Nyíregyházi Egyetem Robot-intelligencia Diákkörének csapata szlovák és japán csapattársakkal első helyezést szerzett a szuperteamek mezőnyében a RoboCup Junior robotikai világversenyen Bordeaux-ban.

A HU-More Bot nevű nyíregyházi diákcsapat tagjai (Fenyvesvölgyi Zétény, Szalacsi Máté, Virgo Sámuel) az idén 66 éves szegedi Katicabogár robot emléke előtt tisztelegtek a versenyen előadott produkciójukkal, méltatva Muszka Dániel szegedi matematikus világraszóló teljesítményét. A diákcsapat felkészítő tanára Simon Béláné Balogh Ágnes, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakosztályvezetője, a RoboCupJunior hazai nemzeti képviselője, a csapat mentora ugyancsak a megyei szervezet tagja, Szalacsi Roland volt.

Mint a felkészítő tanárt idézik, a Szegedi Katicabogár a magyar informatika, robotika jelképe, az eredeti robotállat az NJSZT szegedi Informatika Történeti Kiállításának legnépszerűbb tárgya. A Nyíregyházi Egyetem Robot-intelligencia Diákkörének Hu-More Bot nevű csapata szlovák és japán csapattársakkal szerezte meg az első helyezést a szuperteamek – 22 egyedi csapatból alkotott – 7-es mezőnyében az OnStage ligában. Ezek alapján a közös produkcióban is jól szerepelt a szegedi Katica-robot nyíregyházi miniváltozata, a miniKatica.

A Rescue Maze ligában a Debreceni AgoraRobotics csapat tagjai a 25-ös mezőnyben a hetedik helyen végeztek. A Nyíregyházi SzC. Széchenyi István Technikum és Kollégium két csapata a Rescue Major Ligának egy utánpótlást nevelő alligájában, az RMRC-ben (Rapidly Manufactured Robot Challenge) indult, számukra már egyenes az út a felnőttek ligájába 19. életévük után is. A Kókány Corporations nevű csapat a 7. helyet, a Széchenyi Robotics nevű csapat pedig a 5. helyezést érte el. A Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata a Rescue Line kategóriában ért el második helyezést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gurulós táskák és banyatank – a 21. század népszerű „táskaformátumai”

pén júl 14 , 2023
A gurulós táskák olyanoknak ajánlottak elsősorban, akik sokat utaznak, akár üzleti, akár szabadidős céllal. Azoknak, akik nagy mennyiségű ruhát, felszerelést vagy egyéb tárgyakat szeretnének magukkal vinni a gurulós táska könnyedséget és kényelmet nyújt. Különösen ajánlottak azoknak, akik nem szeretik hordozni a nehéz terheket vagy azoknak, akiknek fizikai korlátai vannak, és […]
gurulós táska - taskaweb.hu

És még ez is...