Siemens-Gazprom együttműködés: milyen szankciók?

1

money-countingxAz orosz Gazprom és a német Siemens vezetői a két cég stratégiai együttműködésének folytatásában egyeztek meg szerdán – tájékoztatott az orosz állami energetikai cég sajtószolgálata. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Alekszej Miller, a Gazprom elnöke és Joe Kaeser, a Siemens AG cégcsoport elnök-vezérigazgatója az orosz óriáscég moszkvai központjában tárgyalt. A vezetők megállapították, hogy a két cég együttműködésének több mint húsz esztendeje alatt számos közös beruházást vittek sikerre egyebek között automatikai és informatikai rendszerek hasznosításában, gázáteresztő és elektromos berendezések szállításában — írja az MTI.

Az Európai Unió állam- és kormányfői mintegy 3 hete, március 6-án tartott rendkívüli csúcstalálkozójukon büntetőintézkedésekről döntöttek Oroszországgal szemben, annak Ukrajna elleni fellépése miatt. Első lépésként azonnal felfüggesztették a vízumkönnyítésről és az új partnerségi megállapodásról szóló EU-orosz tárgyalásokat. Második lépésként, a múlt héten, összesen 33 orosz magas rangú állami és kormányzati tisztviselőnek, politikusnak tiltották be az uniós országokba beutazást és rendelték el az uniós államokban lévő bankszámláik befagyasztását. Harmadik lépésként Brüsszelben széles körű gazdasági, kereskedelmi szankciók bevezetését helyezték kilátásba Oroszországgal szemben, amennyiben Moszkva további lépéseket tesz az ukrajnai helyzet destabilizálására.

Vélemény: ügyes volt a Siemens, még a szankciók bevezetése előtt meg tudott állapodni orosz ügyfelével. Ügyes, bár elég gusztustalan, de hát az üzlet az üzlet. A -szerk- megj.

One thought on “Siemens-Gazprom együttműködés: milyen szankciók?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

4G képes megoldások a ZyXEL-től

csü márc 27 , 2014
A 4G LTE képes, távolról is menedzselhető eszközeivel komplex megoldást kínál különösen a kisvállalkozások és a végfelhasználók számára a ZyXEL. Az LTE router sorozat támogatja a duális üzemmódot és többsávos kiterjedt hálózati lefedettség érhető el vele. Az eszközök nemcsak a 4G LTE hálózathoz csatlakozik, hanem a 3G módot is felismeri, […]
4G - 3G