5.5: a Huawei tíz gigabitre növelné az 5G sávszélességét

Ken Hu HuaweiA Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával – jelentette be a vállalat elnöke, Ken Hu.

A bejelentés szerint a digitális technológia fejlődése miatt a jövőben évtizedenként a százszorosára nő az adathasználat mértéke, az iparágak digitális transzformációja pedig nagyobb sávszélességet, még alacsonyabb késleltetést, és új megközelítést igényel. A Huawei ezért a föld alá is elviszi az 5G technológiát, tavaly pedig húsz különféle célzott megoldást indított olyan ágazatok számára mint a pénzügy, az oktatás, az egészségügy, az energiaipar vagy a bányászat. “Jelenleg három területre összpontosítunk: az innovációhoz való hozzáállásunk megerősítésére, az összes iparág felszerelésére a digitális átálláshoz szükséges eszközökkel és tudással, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású világ kiépítésének elősegítésére – mondta Hu.

Az eseményen elhangzott, hogy a mobil szélessávú adathasználat tíz év alatt havi 0,24 exabájtról (1 exabájt =1 milliárd gigabájt) havi hatvan exabájtra, azaz épp a 250-szeresére növekedett globálisan, a Huawei szerint a jövőben a digitális technológia iránti igény miatt évtizedenként a százszorosára nő majd az adathasználat mértéke. A vállalat úgy látja, hogy az összekapcsolódás iránti igény sem ismer határokat, és az iparágak digitalizációja a megfelelő, stabil működés érdekében nagyon magas követelményeket támaszt késleltetés és a megbízhatóság terén. A Huawei célja, hogy mindenhol elérhetővé tegye a másodpercenként tíz gigabit sebességű kapcsolatot, amire a jelenlegi hálózatok még nem képesek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az emberi agy idegsejtjei meghatározott ritmusra kódolják a teret

vas máj 15 , 2022
Egy nemzetközi kutatócsoport egy agyi ritmus, a gamma oszcilláció újabb funkcióját fedezte fel a neurális kódolásban. Sikerült bizonyítaniuk, hogy agyunk idegsejtjei erre a ritmusra hangolódva kódolják a teret és navigálnak minket. Ez megerősíti azt a feltevést, miszerint a gyors ritmus a szükséges előfeltétele minden magasabb rendű agyi funkciónak. A kutatók […]
Nádasdy Zoltán, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Ptudományos főmunkatársa

Friss, ropogós