Informatika a Társadalomért Egyesület: az internetadó nem a társadalomért lenne

gyerek-internetAz Informatika a Társadalomért Egyesület közleménye szerint az internet használata, a digitális írástudók száma, az internetes gazdaság fejlettsége alapvetően befolyásolja hazánk versenyképességét. Az internet használatának megadóztatása hátrányosan érinti az egyre inkább internetre épülő világunkat, közvetlen és közvetett negatív hatásai számottevőek lehetnek. Az internetadó olyan kényszermegoldások alkalmazására késztetheti a lakosságot és a vállalkozásokat, amelyek visszavetik magát az internethasználatot, az elmúlt években elterjedt hatékony technológiákat, valamint a magas hozzáadott értékű szolgáltatások igénybevételét és így azok kiépülését.

A tervezet ellentmond a kormányzat által kitűzött fejlesztési célokkal is. A Széchenyi 2020 Program alapvető célja az internetre épülő, vagy azt szervesen használó vállalkozások fejlődésének, a digitális kompetenciák fejlesztésének elősegítése, amelyet az internetadó bevezetése egyértelműen hátráltat. Az egyesület a megismert szabályozás-tervezetet mind társadalmi mind gazdasági szempontból hátrányosnak találja, ezért elfogadásra nem javasolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Máshol így működik az e-jegyrendszer VII.

pén okt 24 , 2014
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a napokban írta alá a fővárosi elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére vonatkozó szerződést. Sorozatunkban az elektronikus jegyrendszer működésének külföldi példáit mutatjuk be. Az izraeli tömegközlekedés a 2011 júliusában végrehajtott reformmal megkezdte az átállást a fényképes, bankkártyához hasonlító zöld elektronikus jegyekre. Az okosjegyeken csipeken tárolják az […]

Friss, ropogós