Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXII.

greenled

  • A Bell Research 2014 áprilisi kutatásaiii megállapította, hogy a teljes üzleti pc-állomány az intézmények eszközeivel együtt mára meghaladta a kétmillió darabot. Érdemes megjegyezni, hogy a mikrovállalkozások esetében a géppark 61 százalékát a mai napig asztali gépek alkotják.
  • A Kaspersky Lab szerint a károsultak 41 százaléka nem kapta vissza az online vásárlások során eltulajdonított pénzét 2014-ben.
  • Az angliai National Skills Academy for IT 2011 szerint, a munkaadók 99 százaléka több, 96 százalékuk pedig jobb képzéseket szeretne munkavállalói számára.
  • A JPMorgan Chase 76 millió ügyfél személyes adatát vesztette el, a Target üzletlánctól 110 millió bankkártya adatai szivárogtak ki.
  • Egy olasz egyetemen végzett felmérés szerint az egyetemisták 42 százaléka nincs tisztában a free wifi veszélyeivel, 40 százalékuk nem védi pin-kóddal a telefonját, és ötven százalékuk minden ellenőrzés nélkül bármit letölt a gépére.
  • Az okostelefonon alkalmazást használók 81 százaléka WiFi-n és mobilneten is internetezik, 12 százalék csak wifi-n, míg öt százalék csak mobilneten. A válaszadók harmadának (33 százalék) 500 MB-os csomagja van, de közel ugyanennyien (32 százalék) rendelkeznek 1 GB-os, vagy annál nagyobb mobilnet tarifával is — derül ki a Telenor kutatásából.
  • Tavaly egy átlagos 4G kapcsolat 2,2 gigabájtos adatforgalmat generált havonta, 2019-re ez a szám 5,6 gigabájtra növekszik majd — áll a Cisco friss kutatásában.
  • A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatott it-szakemberek havi bruttó átlagkeresete mintegy 450 ezer forint volt tavaly.
  • A Microsoft prognózisa szerint világszerte hamarosan több mint hárommilliárd embernek lesz internetkapcsolattal rendelkező eszköze, felhőalapú alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kultúrális intézete is van már a Google-nek

csü márc 19 , 2015
A Google Kulturális Intézetének oldalán már több mint tízezer street art alkotást és a köztéri művészetet bemutató mintegy 260 kiállítást nézhetnek meg az internetezők. A street artról szóló gyűjteményt 34 ország 86 művészeti szervezetének segítségével állították össze — olvasható a Google közleményében. A street art “alkotói” a várost vászonként használva […]