A Magyar Telekom végpontjainak csak a 69 százaléka gigabites… elméletileg

optikai kábelA Magyar Telekom Nyrt. az elmúlt hat évben több mint háromszázmilliárd forintot, 2021 első három negyedévében pedig 44,7 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére. (Az elmúlt harminc évben meg ki tudja mennyit? A -szerk- megj.) Tavaly 401 ezer új optikai elérést építettek, negyvenezer kábeles elérési pontot pedig gigabit-képessé fejlesztettek, így már több mint hárommillió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet a társaság, ami azt jelenti, hogy végpontjaik 69 százaléka már képes az elméleti gigabites sebességre. Jelenleg 1150 településen érhető el az optikai hálózat, és egymilliónál is több ügyfél kapcsolódik a társaság gigabites hálózatához.

A cég tervei szerint 2022-ben folytatódik a távközlési társaság gigabites hálózatának fejlesztése. A korszerűsítés jegyében 2021-ben száz településen kapcsolták le a régi rézkábeles hálózatukat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MNB: a bankok és a felhasználók közös úgye az adathalászat megelőzése

pén febr 18 , 2022
Az adathalászatot és a megtévesztésen alapuló visszaéléseket az ügyfelek és a bankok közösen tudják megelőzni, ebben kiemelt szerepe van egyebek mellett az erős ügyfélhitelesítés helyes alkalmazásának, a fogyasztói tudatosság erősítésének és a jegybank szigorú it-felügyelésének is – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A tavalyi átlagos havi ügyfélbejelentésekhez képest 2022 […]
adathalász

Friss, ropogós