Rajzoló robottal kápráztattak Stuttgartban a SZTAKI szakijai

Piktor-o-botA Stuttgarti Tudományfesztivál egyik kiemelt központi programjaként nyílt meg a SZTAKI és a német Fraunhofer IPA (Institut für Produktionstechnik und Automatisierung) közös kiállítása.

A kiállítást Izsák András stuttgarti főkonzul nyitott meg, amelyen részt vett Thomas Bauernhansl, a Fraunhofer IPA, Monostori László, a SZTAKI igazgatója, valamint Engelbert Westkämper, a Fraunhofer IPA korábbi vezetője. A stuttgarti bemutatón a SZTAKI kutatói három nyelven, összesen hét interaktív bemutatót és hat workshopot tartottak – robotika, gépi látás és mesterséges intelligencia témakörökben – az érdeklődőknek, gyerekeknek és felnőtteknek, laikusoknak és szakmabelieknek egyaránt. A látogatók lerajzoltathatták magukat a Piktor-o-bot elnevezésű rajzoló robottal, megtekinthették a Sim2real fantázianevű, gépi látásra fókuszáló demonstrációt, valamint kipróbálhatták a 3D nyomtatott, és mobiltelefonnal irányítható guruló robotokat is. A Fraunhofer IPA bemutatta laborsegéd robotját, valamint kiállították agrárrobotjukat is, amely a mezőgazdasági termelésben multifunkcionálisan használható: például gyomirtásra és a termésbegyűjtésre is alkalmas. A kiállításon tudományos előadást tartott Marco Huber, a Stuttgarti Egyetem professzora, a Fraunhofer IPA tudományos munkatársa, és Váncza József, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának vezetői. Az elődasukban bemutatták a jelenlegi kutatásaikat, és felvázolták a robotika jövőjét.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hálás a Kürt a Digitális Jólét Programnak

hét júl 11 , 2022
A Kürt Zrt. két szoftvere is megfelelt a Digitális Jólét Program validációs elvárásainak, amely jogi, pénzügyi és műszaki szempontokat vizsgált. A validáció egy évig érvényes. Mint a Kürt weboldalán olvasható: Magyarország Digitális Exportfejlesztési stratégiájának fő célja, hogy a meghatározott szempontoknak megfelelő digitális megoldások külpiaci megjelenését támogassa. Hálás is a társaság, […]
Kürt Zrt.