Távszerencsejáték: újabb közpénzek a focira

stadionA koncessziós, a szerencsejáték valamint a sporttörvény módosításával könnyítette meg a távszerencsejáték szervezését a parlament azzal a céllal, hogy az állami bevételek növekedjenek. A sportfogadással összefüggően változik a koncessziós törvény, amely így megengedi, hogy külföldi székhelyű társaságok is szervezhessenek távszerencsejátékot Magyarországon, ha megfelelnek a magyar jogszabályoknak és megbízhatónak minősülnek. Ennek feltétele, hogy valamennyi, az állami adóhatóság által nyilvántartott, ötszázezer forintot meghaladó közteherre vonatkozó bevallási- és fizetési kötelezettségének eleget tett, és ilyen kötelezettsége teljesítésével egyszer sem esett 90 napot meghaladó késedelembe. Feltétel még, hogy egyik bankszámláján sem volt félmillió forintot meghaladó azonnali beszedési megbízás az adóhatóság részéről, illetve működése során nem indult ellene ötszázezer forintot meghaladó értékű végrehajtási eljárás.

További feltétel, hogy a működése során – azzal összefüggésben – nem történt olyan jogsértés, amely miatt esetenként ötmillió forintot meghaladó bírsággal sújtották volna. Az engedélyt kiadó államban legalább három éven keresztül szervezett távszerencsejátékot, továbbá a játékosok személyazonosságának megállapítására, valamint az ahhoz kapcsolódó adatkezelésre vonatkozó szabályokat maradéktalanul betartotta.

A koncessziós törvény módosítása kimondja, a koncessziós díj csak akkor emelhető, ha annak feltételei szerepeltek a szerződésben. A koncessziós díjat eddig kötelezően kellett emelni a KSH fogyasztói árindexével. A módosítás ezt kizárja akkor, ha a jogszabályi minimum felett vállalta valaki a koncessziós díj fizetését. A törvény a távszerencsejáték adóját a tiszta játékbevétel húsz százalékáról 15 százalékára csökkentette. A felügyeleti díj felső limitje pedig ötvenmillióról tízmillió forintra csökken. Végül a sport törvény kiegészült azzal, hogy a távszerencsejáték adójának a meghatározott része is – a Magyar Labdarúgó Szövetség útján – a labdarúgásra fordítandó. A meghatározott rész a sorsolásos játéknál 12 százalék, míg a bukmékerinél ötven százalék — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A szlovákok megcsinálták: ősztől négy mobilszolgáltató versenyez

hét júl 7 , 2014
Már idén ősszel elindítja a lakosságnak szánt szolgáltatásait a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató a Swan, amely 4G-s szolgáltatásának beindításával lép a piacra – közölte pénteken a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap. Szlovákiában jelenleg a legtöbb aktív SIM-kártya előfizetővel az Orange rendelkezik, a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik a Slovak Telekom, […]