A PROGmasters ingyenes it-képzése sem fogja megoldani a magyarországi informatikushiányt

Nagy Sansz ProgmasterDecember elsejéig lehet jelentkezni a PROGmasters ingyenes, kéthónapos képzésére, a végzettek garantáltan álláshoz jutnak alkalmazás üzemeltetőként – közölte a cég. A PROGmasters a partnercégei által ösztöndíjas finanszírozási formában támogatott, így a résztvevők számára díjmentes alkalmazás üzemeltető képzést indít húsz fő számára. A 2022. január 3-án induló, kéthónapos tanfolyamra a sikeres felvételihez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, de elvárt a legalább középfokú, aktív angol nyelvtudás. A jelentkezők közül a PROGmasters egy online kompetencia-teszt és egy angol szintfelmérő, majd egy HR interjú és egy Assessment Center segítségével választja ki a képzés húsz résztvevőjét. A képzést elvégzők garantáltan álláshoz jutnak, ezt a PROGmasters a résztvevőkkel kötött felnőttképzési szerződésben vállalja.

Az alkalmazás üzemeltetők hosszú távú perspektívája kecsegtető: a junior üzemeltetők másfél-két év után bruttó 500-600 ezer forintos fizetésre számíthatnak, ami – feltéve, hogy az adott szakember folyamatosan fejleszti tudását – nagyjából három-öt év után megduplázódhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb három évet kapott Beck György

vas nov 28 , 2021
Tisztújító közgyűlést tartott november 25-én a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A közgyűlés újabb három évre Beck Györgyöt választotta az NJSZT elnökévé. A matematikus végzettségű szakember több mint negyven éve vesz részt hazai és nemzetközi nagyvállalatok irányításában, korábban a Digital, Compaq, HP és Vodafone cégek magyarországi leányvállalatainak vezetője volt. Beck […]
Beck György