Microsoft: a kódolás kerüljön a Nemzeti Alaptantervbe

GroszJuditMicrosoft szerint elengedhetetlen a kódolás beemelése a Nemzeti Alaptantervbe, ha csökkenteni szeretnénk a szakemberhiányt az informatika területén, és lépést kívánunk tartani a fejlett országok gazdaságait már meghatározó technológiai forradalommal. A vállalat erre a múlt héten lezajlott Kódolás Órája elnevezésű nemzetközi kezdeményezés kapcsán hívta fel a figyelmet, amelyben maga is tevékenyen részt vett sok száz tizenévest ismertetve meg a kódolás izgalmas világával.

“A Microsoft Magyarország azért lobbizik, hogy a kódolás a Nemzeti Alaptanterv része legyen” – jelentette be Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing és operatív igazgatója a társaság által múlt héten rendezett szakmai kerekasztal beszélgetésen. Grósz szerint erre azért volna szükség, mert a digitális írástudás ma már a munkaerőpiacon való érvényesülés alapfeltétele. Ha a magyarok nem tesznek szert minimális informatikai tudásra – márpedig a legutóbbi PISA felmérés szerint jelenleg a 15 éves korosztály hatvan százaléka digitális írástudatlan – az közvetett módon, súlyos negatív következményekkel járhat az egész nemzetgazdaságra. Ennek első, aggasztó jele, hogy az informatikai képzési területre jelentkezők és felvettek száma 2001-2014 között a kétharmadára csökkent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A GVH engedélyezte az Extreme Digital bekebelezését

ked dec 15 , 2015
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy Genesis Investments Alpha GmbH (Genesis) a jelenlegi közvetlen, egyedüli irányítóval, az ED Group Vagyonkezelő Kft.-vel közös, közvetlen irányítást szerezzen az Extreme Digital Zrt. felett. Az Extreme Digital Zrt. – amely több magyarországi szaküzletet tart fenn és online kiskereskedelmi tevékenységet is folytat – elsősorban elektronikai […]
Forint

És még ez is...