Egyelőre nem kerül az adófizetőknek semmibe a Huawei új budapesti kutatás-fejlesztési központja

1

HuaweiA Huawei új kutatás-fejlesztési (k+f) központot hoz létre Budapesten. A fővárosban legalább száz magyar mérnököt foglalkoztató k+f központ jön létre.

Az új k+f központ fókuszában a mesterséges intelligencia, a streaming, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek állnak. Érdeklődésünkre, hogy a Magyar Kormány támogatja-e a fejlesztőközpont kialakítását, és ha igen, mekkora összeggel, azt a választ kaptuk, hogy „a Magyar Kormány nem támogatta a fejlesztőközpont kialakítását, ám ennek lehetőségét a jövőben a vállalat (mármint a Huawei) nem zárja ki”. Cai Lingyu, a Huawei Technologies Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2005 óta másfél milliárd dollárt fektetett be a cég Magyarországon, ezzel a második legnagyobb kínai befektető. Mint elmondta, 2009-ben telepítettek először összeszerelést Magyarországra, majd 2013-ban megnyitotta kapuit a Huawei Kínán kívüli legnagyobb ellátó központja, az Europe Supply Center. A központ több mint ötven országba gyárt és szállít Magyarországról távközlési berendezéseket, szervereket, adattárolókat és az Európai Unióban épülő 5G-s, azaz a legújabb mobilgenerációs hálózatokhoz szükséges eszközöket. A cégnek közel 2400 dolgozója van.

A Huawei Technologies Magyarország árbevétele 2019-ben 77 milliárd forint volt, és az elmúlt öt évben 83,4 milliárd forint (277 millió dollár) adót fizetett be a költségvetésbe. A vállalat több mint hatszáz magyar partnerrel áll kapcsolatban.

One thought on “Egyelőre nem kerül az adófizetőknek semmibe a Huawei új budapesti kutatás-fejlesztési központja

  1. Nem kerül semmibe az adófizetőknek, sőt! Szerencsére az Átlátszó fotósa nem tud elevezni Sencsenig, hogy az ottani yachtozásról küldjön fotókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gamer szemüveget dobott piacra az Oakley

csü okt 22 , 2020
Az Oakley speciális lencséket fejlesztett ki gamerek számára. A Prizm Gaming sorozat szemüvegei növelik a kontrasztot, segítik az éleslátást, és kékfény-szűrőjükkel csökkentik a szemek fáradását. Az Oakley Prizm Gaming Lens technológia növeli a kontrasztot és segíti az éleslátást. A szemüvegek kékfény-szűrője negyven százalékkal csökkenti a fényt a 380-550 nanométeres tartományban, […]
szemüveg

És még ez is...