Piaci szereplők bevonásával tenné versenyképesebbé az informatikai képzést a kormány

A kormány piaci szereplők bevonásával versenyképesebbé teszi az informatikai képzést Magyarországon – jelentette be Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Elmondta: az idén szeptemberben 21 magyar felsőoktatási intézményben indulnak olyan díjmenetes, elsősorban az informatikus hallgatóknak szóló képzések, amelyeken a diákok egy-egy vezető informatikai vállalat naprakész tudásanyagát sajátíthatják el. Kara kiemelte, a Programozd a jövőd!, a felsőoktatási intézmények és az infokommunikációs vállalatok közötti együttműködés erősítését szolgáló program része az informatikai képzettséget javító 8,2 milliárd forintos uniós programnak, számításuk szerint a szeptemberben induló tanévben 1500 fiatal, 2020 végéig hat-nyolcezer diák vehet részt a kurzusokon.

Az NFM államtitkára kitért arra, azt várják, hogy a programban megvalósuló együttműködéssel jelentősen növekedjen az informatikai szakmai végzettségűek száma, a hallgatók naprakész elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek. A program felhívására négy informatikai vállalkozás – a Red Hat, az Oracle, az SAP és a National Instruments – köt megállapodást a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel (KIFÜ) annak érdekében, hogy piacképes végzettséget adó informatikai képzési csomagot állítsanak össze, és segítsék azok beépítését a felsőoktatási rendszerbe — ismertette az államtitkár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mi jöhet még? Itt a magyarországi 5G koalíció

sze jún 21 , 2017
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos történelmi jelentőségűnek nevezte a […]
Deutsch Tamás

És még ez is...