Ápolt hajvégek a szép hajért

shop.hairline.huFőleg a hosszú haj viselői esetében különösen fontos az, hogy megfelelően ápoljuk a hajvégeket. Ezzel elősegíthetjük a könnyebb kifésülést, elkerülhetjük az óriási gubancok kialakulását. Összességében pedig ez azzal az eredménnyel jár, hogy megkíméljük a teljes hajszerkezetet. Hosszú haj esetében sokszor javasolják, hogy időközönként vágassuk le a végét, de mindez keveset ér, hogyha nem alkalmazzuk a megfelelő hajvégápoló szérumokat.

Alkalmazd a hajvégápolókat az otthoni hajápolás során

Szerencsére ma már nem csak a fodrász szalonokban találkozhatunk minőségi hajvégápoló termékekkel, hanem egyre többen alkalmazzák ezeket a mindennapokban. Ez tipikusan az a fajta termék, amit ha egyszer elkezdesz használni, utána már nem szívesen hagyod el. Ezek egyszerre több feladatot is ellátnak. Javítják a hajszerkezetet, ennek köszönhetően a hajhossz már nem lehet ok arra, hogy sérült legyen. Filmréteget képeznek a hajszálakon, melyek védik azokat a külső behatásoktól.

Aki még csak most tervezi, hogy hosszúra növeszti a haját, annak is nagyon fontos megkezdeni ennek használatát és beépíteni a mindennapi rutinba. Hiszen a hajvégápoló különös tulajdonsága, hogy egymásra simítják a kutikula pikkelyeit. A tetőcserepekhez hasonlóan egy olyan szerkezetet hoznak létre, amely körbezárja a haj belsejét. Így elérhető közelségbe kerül az egészséges és ápolt, hosszú haj megnövesztése.

Miért töredeznek a hajvégek?

Ahhoz, hogy jobban megértsük a folyamatokat, tisztában kell lennünk néhány ténnyel. Régóta tudjuk, hogy a hajszálaknak több rétege van, és hogy kívülről keratinizált sejthüvely veszi körül. Ennek az a funkciója, hogy megvédi a haj belső szerkezetét a kívülről érkező hatásoktól. Amennyiben a hajad egy zárt kutikula réteggel rendelkezik, akkor biztosan egészséges és erős hatást kelt. Ennek a külső rétegnek köszönhetjük azt is, hogy jobban visszatükrözi a fényt és ragyogóvá válik tőle.

Azonban, ha ezeket a rétegeket valamifajta sérülés éri, akkor már nem védik megfelelően a haj belsejét. Nem alkotnak védőpáncélt a fizikai és kémiai hatásokkal szemben, így akár maradandó károsodást is szenvedhet a hajszerkezet. A rossz hír pedig az, hogyha nem kezeljük a problémát, akkor a károsodás tovább is terjedhet, akár egészen a hajhagymákig.

Milyen hajvégápoló termékeket válasszunk?

Alapszabály, hogy amikor összeválogatod a mindennapi rutinhoz szükséges hajápolási termékeket, akkor vedd figyelembe hajtípusodat. A Hair-Line webáruház termékkínálatában találhatsz olyan hajvégápolót, mely bármely hajtípusra alkalmazható. Ez olyan esetben ideális lehet, hogyha eredendően egyenes a hajad, de alkalmanként szeretnéd begöndöríteni, illetve ha sokféle frizurát hordasz, akkor is segítségedre lehet.

Vannak olyan termékek, melyek kifejezetten a vékony szálú hajra vagy a szőke színre ajánlottak. Illetve olyat is találsz, amely a nehezen kezelhető, göndör fürtök megzabolázására alkalmas. Ezek esetében ugyanis kifejezetten fontos, hogy a kreppesedés megszüntetésére találjanak valami megoldást.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az online sportfogadás helyzete Magyarországon

ked aug 9 , 2022
ShareTweetPinShareMagyarország egy kisebb európai ország, tízmillió lakossal. Az ország az Európai Unió (EU) tagja, és bár földrajzilag Közép-Európában található, kulturális és gazdasági szempontból is kelet-európai országnak számít. A világjárvány előtt az ország évente mintegy 17 millió turista látogatását regisztrálta. Ez egy kelet-európai ország esetében meglehetősen magas szám, és ez minden […]
online sportfogadás

És még ez is...