Internetes csalót ítéltek el több év fegyházra

bilincsJogerősen 3 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság egy férfit, aki társával nemlétező termékeket ajánlott eladásra az interneten. A Zalaegerszegi Törvényszék azt közölte, hogy a két férfi 2019 októbere és 2020 januárja között – 105 embert károsított meg, és ezzel több mint kilencmillió forintot keresett jogtalanul. A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő, a tárgyaláshoz való jogáról lemondó elsőrendű vádlottat 43 rendbeli csalás bűntettében és 62 rendbeli csalás vétségében mondta ki bűnösnek. A férfi köteles megfizetni az okozott kárt a sértetteknek – 13 ember kivételével, akiknek a bíróság a polgári jogi igényét egyéb törvényes útra utasította.

A bíróság a történteket szintén elismerő másodrendű vádlottat pénzmosásban mondta ki bűnösnek, ezért őt két év – négy és fél év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott rávette társát, hogy több pénzintézetnél is nyisson bankszámlát, hogy azokra utaltassa az interneten általa eladásra kínált, de ténylegesen a birtokában nem lévő termékek teljes vagy részleges vételárát. A férfi egyebek között személygépkocsikat, játékkonzolokat, munkagépeket, mobilházat, utánfutót, konyhabútort is hirdetett. Az átutalt összegeket a másodrendű vádlottnak – 15 százalékos részesedés fejében – készpénzben fel kellett vennie és átadnia társának, illetve egy ismeretlenül maradt személynek – olvasható a közleményben. Az ítélet – a polgári jogi igények kivételével – jogerős.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szlovén forgalomfigyelő kamerák az Útinform weboldalán

szo nov 5 , 2022
Már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők az utinform.hu weboldalon – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az újítás a kelet-közép-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg, és a jövőben újabb országokkal is terveznek hasonló együttműködést. Az Útinform weboldalán, a webkamerákat tartalmazó térképen a szlovén zászlóval […]
Szlovénia