Mobiltelefon: ékszer kütyütestben?

okostelefonKevesen gondolnak úgy a telefonjukra, mint egy, marokba vagy két tenyérbe zárható ékszerre. Pedig valójában erről van szó. A milyensége, a megjelenése egy az egyben hozzájárulhat a személyes kisugárzáshoz. Nem mindegy tehát milyen stílusjegyeket testesít meg. De mi van akkor, ha történetesen a készülék okos, de nem annyira szép? Vagy mondjuk már kicsit unalmas a külseje, de még nem érett meg a cserére? Mutatjuk!

A megoldás tok egyszerű!

A telefontok közbenjárásával kettő másodperc leforgása alatt vadonatúj külsővel ajándékozható meg a mobil. Mindegy, hogy unaloműzésről vagy éppen szépséghibák elrejtéséről van szó. A tokvásárlás nagyszerű ötlet. A palettában nincsen olyan árnyalat, motívum vagy minta, ami ne lenne megtalálható. Úgyhogy a választékot nem érheti panasz. A kérdés már csak az, hogy melyek azok a jellemvonások, amik egyénileg, személyesen mérvadóak?

Van, aki például ragaszkodik az extrán márkás darabokhoz, mégpedig a divatbrandek közül. Megint más a mobilja gyártójához és annak termékeihez kötődik. Akad, akit abszolút nem hat meg se a márka, se a logó, se más, pusztán a látható stílusjegyek azok, amik végül is döntőek. Mindegy tulajdonképpen, hogy melyik forgatókönyvről beszélünk. Az biztos, hogy mivel ízlés kérdése a választás, ezért felesleges másokra hallgatni. A leginkább célravezető döntés az egyéni kritériumokat alaposan végiggondolni, és ezek mentén elindulni.

A kompromisszumok jó, ha nem játszanak, mert általuk különösen hosszútávon kizárólag elégedetlenség érhető el. Ahogy a praktikummal kapcsolatos tulajdonságok terén sem ildomos kényelmetlen üzletet kötni, ami csak félig-meddig ideális, úgy a szemeket kényeztető jellemvonások terén is jó ötlet kiállni az egyénileg lényeges elvárások mellett.

Milyen gyakran kifizetődő tokot cserélni?

Erre a kérdésre egységes, általános válasz nem létezik. Ugyanis van, akinek évekig ugyanaz a tokja, mert nincs semmi baja, a megjelenése sem unalmas és a mobil sem cserés. Megint más évente készüléket, s ezzel együtt kiegészítőt is vált. Mindenesetre a fizikai állapotot ildomos figyelni és ha az elfáradás jelei mutatkoznak, akkor a cserén elgondolkodni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új életre kelhetnek az elektronikai eszközök

csü okt 13 , 2022
Az e-hulladék egyre nagyobb problémát jelent: 2019-ben világszerte fejenként több mint 16 kilogramm keletkezett belőle, és ez a szám az évtized végére negyven százalékkal nőhet. A számítógépek, telefonok, monitorok vagy fénymásolók tele vannak veszélyes anyagokkal, például berilliummal, kadmiummal, higannyal, arzénnel és ólommal. Ezeknek az anyagoknak túlnyomó része biztonságosan ártalmatlanítható lehetne, […]
elektronikus hulladék

És még ez is...