Szlovén forgalomfigyelő kamerák az Útinform weboldalán

SzlovéniaMár a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők az utinform.hu weboldalon – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az újítás a kelet-közép-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg, és a jövőben újabb országokkal is terveznek hasonló együttműködést. Az Útinform weboldalán, a webkamerákat tartalmazó térképen a szlovén zászlóval színezett kameraikonra kattintva bárki elérheti az ottani aktuális forgalmi helyzetet mutató kameraképeket.

A magyar-szlovén nemzetközi együttműködés a Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level projekt keretében jöhetett létre, amelynek célja a kelet-közép-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak – Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus – részvételével harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása.

Itt lehet elérni a szlovén kameraképeket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kibertámadásnak hitték a képviselő buzgóságát

szo nov 5 , 2022
Nem kibertámadás, hanem egy parlamenti képviselő hibája miatt bénult le a múlt héten a szlovák parlament teljes számítógépes hálózata – jelentette a szlovák sajtó. A törvényhozás számítógépes rendszere a múlt héten csütörtökön omlott össze az aznapi szavazások előtt. A rendszer leállását először kibertámadásnak tulajdonították. Az ügyben indított vizsgálat során azonban […]
Robert Halák, aki megígérte, hogy a jövőben már nem nyúl semmihez