CSR: Az IBM fokozatosan bocsátja el az alkalmazottait

elbocsátasAz IBM váci üzemében az elbocsátások az üzemi tanáccsal, illetve a szakszervezettel konzultálva fokozatosan zajlanak. A gyártási tevékenységet 2024 első negyedévében tervezik befejezni; miközben a termelést Mexikóba helyezik át. A váci alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítják. A társaság közleménye szerint a gyár bezárásáról időben tájékoztatták az alkalmazottakat és az érintett beszállítókat, bérbeadókat, valamint a helyi és más illetékes hatóságokat. Az IBM váci gyárban 2022 végén a nyilvánosan elérhető céginformációk szerint 448-an dolgoztak. A cég közleménye szerint az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítják, akik otthonról fognak dolgozni, de pontos számokkal nem szolgáltak.

Az IBM 1996-ban kezdte meg működését Vácon, a Zollner Electronic Kft.-től bérelt üzemcsarnokban, ahol nagy kapacitású háttértárolókat gyártottak a világpiacra. Az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft. 2020-ben még több mint 3000 embert foglalkoztatott, 134,2 millió dolláros (39,9 milliárd forint) nettó árbevétel mellett 6,6 millió dolláros (1,96 milliárd forint) nyereséget ért el. 2021-ben a cégből kivált Kyndryl Hungary Kft. Székesfehérváron és Budapesten több mint ezer dolgozót foglalkoztatva it-infrastruktúra-szolgáltatóként működött tovább. Az IBM Data Storage Systems Kft. nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint így 2022-ben a 32,3 millió dollárra esett az előző évi 105,8 millió dollárról, míg az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 4,9 millió dollárról 1,5 millió dollárra csökkent.

Az IBM a váci gyártóbázis bezárása után is számottevő jelenléttel rendelkezik Magyarországon. Budapesten nemrég nyitották meg új irodájukat. Az IBM Shared Service Center magas hozzáadott értékű szolgáltatásokkal segíti a vállalat globális működését kognitív üzleti folyamatok, a hr, a pénzügy, a beszerzés, az adminisztráció, a digitalizáció és az it-fejlesztések területén.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ha Parraghnak ilyen mobil alkalmazása lett volna csempeárus korában

sze aug 16 , 2023
ShareTweetPinShare A színválasztás felelősségteljes, már-már életre szóló döntését könnyíti meg a Mapei Fughe fugatervező mobil applikáció. Nem kell többé csempével a hónunk alatt rohangálni és fuga színmintákat órákat próbálgatni az üzletekben. A Mapei ingyenes fugatervező applikációjának letöltése után elég lefotózni a burkolatot, és az összes létező fugaszínt megnézhetjük a mobiltelefonunkon. „Tizenöt […]
csempe fuga

És még ez is...