Idén százhúsz intézményt támogat az OkosÓvoda Program

OkosÓvoda ProgramSzázhúsz óvoda és bölcsőde alakíthatja ki ingyenesen a honlapját az OkosÓvoda Program pályázati támogatásával az idén.

A programot üzemeltető Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szerint a weboldalak fejlesztik a szülők és a pedagógusok digitális neveléssel kapcsolatos tudását és a médiaműveltségét, hozzájárulnak a szülők és az intézmények közötti hatékonyabb kommunikációhoz. A program a digitális hozzáférés mellett a nyertes pályázatot benyújtó intézmények munkatársai számára honlapszerkesztői képzést is biztosít.

Az ügynökség közölte: a pályázat benyújtásának követelményévé vált a „DigiMini” kutatási napló elkészítése, amely az óvodás korosztály okoseszköz-használati szokásairól ad pontosabb képet. Az óvodapedagógusok által beküldött adatokat és a gyakorlati eseteket, feljegyzéseket szakemberek összesítik, az eredményt összegző jelentés várhatóan év végén lesz elérhető. A tájékoztatás szerint a korábbi sikeres pályázatok eredményeként az elmúlt években több mint ötszáz intézmény számára vált elérhetővé az ingyenesen, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból kialakítható honlap.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az ijesztő ingert az agy egy jó gondolattal ellensúlyozza

vas nov 12 , 2023
A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének munkatársai legújabb vizsgálatuk alapján leírták, hogy milyen mintázatok alakulnak ki az agy memóriaközpontjában ijesztő ingerek hatására, illetve vannak-e olyan neuronális válaszok, amelyek kifejezetten kellemetlen vagy félelemkeltő ingereket kódolnak. A vizsgálatról beszámoló közlemény szerint Varga Viktor vezette azt a kutatócsoportot, amely a memória kialakulásában szerepet játszó hippokampusz […]
agy

És még ez is...