Szédítő Oracle bejelentések

Oracle mySQLAz Oracle bejelentette, hogy a MySQL HeatWave elérhető az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatáson.

A MySQL HeatWave az egyetlen olyan szolgáltatás, amely egy MySQL-adatbázisban egyesíti az OLTP-t, az analitikát, a gépi tanulást és a gépi tanuláson alapuló automatizálást. Az AWS-felhasználók mostantól egyetlen szolgáltatásban futtathatják a tranzakciófeldolgozási, analitikai és gépi tanulási feladatokat anélkül, hogy időigényes ETL-duplikációra lenne szükség különböző adatbázisok között, például az Amazon Aurora a tranzakciófeldolgozáshoz, Amazon Redshift vagy a Snowflake on AWS az analitikához és a SageMaker a gépi tanuláshoz.

„Az Oracle hisz abban, hogy az ügyfeleknek választási lehetőséget kell biztosítani. A MySQL HeatWave ügyfeleink közül sokan az AWS-ről váltottak. Mások továbbra is AWS-en kívánják futtatni alkalmazásuk egyes részeit. Ezek az ügyfelek komoly kihívásokkal szembesülnek, többek között az AWS által felszámolt túlzott kimenő adatforgalmi díjakkalés a nagyobb késleltetéssel, amikor az Oracle felhőben futó adatbázis-szolgáltatáshoz férnek hozzá” – mondta Edward Screven, az Oracle vezető architect-je. „Ezeket a problémákat úgy kezeljük, hogy közben kiemelkedő teljesítményt és árképzést nyújtunk a tranzakciók, az analitika és a gépi tanulás területén más adatbázis-felhőszolgáltatókhoz képest – még az Amazon saját, AWS-en futó adatbázisaihoz képest is, ahol azt gondolnánk, hogy előnyben vannak. Az AWS ügyfeleinek szerettük volna felajánlani ezt a választási lehetőséget, hogy kihasználhassák a MySQL HeatWave innovációs előnyeit anélkül, hogy az AWS-ről áthelyeznék az adataikat, vagy a fejlesztőknek egy új platformot kellene megtanulniuk.”

A MySQL HeatWave ma már több felhőben is elérhető, beleértve az OCI-t, az AWS-t és a közeljövőben a Microsoft Azure-t is. Helyszínen is elérhető az Oracle Dedicated Region Cloud@Customer részeként azon szervezetek számára, amelyek nem tudják adatbázisaikat a nyilvános felhőben futtatni. Az ügyfelek a helyben futó MySQL OLTP-alkalmazásaik adatait is replikálhatják az AWS-en vagy az OCI-n futó MySQL HeatWave-re, hogy közel valós idejű analitikát kapjanak. A MySQL HeatWave mindig a MySQL adatbázis legújabb verzióját futtatja, ami sok más MySQL-alapú szolgáltatás esetében nem így van.

„Míg az AWS az egyes adattípusokra és képességekre specializált felhőalapú adatbázis-szolgáltatások tárházát kínálja, a MySQL HeatWave on AWS az Oracle konvergált adatbázis-stratégiáját követi – a tranzakciók, az analitika, az ML és az Autopilot automatizálás egyben. Az AWS-felhasználók számára ez azt jelenti, hogy nem kell fizetni a kiegészítő szolgáltatásokért, extra tárolásért, kimenő adatforgalmi díjakért, integrációért és egyebekért. A költségtudatos it-csapatok és fejlesztők számára a MySQL HeatWave on AWS egy teljesen új TCO-számítást jelent, mivel az AWS-en nulla költséget jelentenek a kiegészítő szolgáltatások, és nincsenek kimenő adatforgalmi díjak” – mondta Marc Staimer, a Wikibon vezető elemzője.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kutatók éjszakája: csodák a SZTAKI-ban

sze szept 21 , 2022
ShareTweetPinShareKét év kihagyás után idén ismét megnyitja a kapuit a látogatók előtt a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) a Kutatók éjszakáján, szeptember 30-án. Az eseményen az érdeklődők több új robotikai alkalmazást is kipróbálhatnak, megtekinthetik az elmúlt 30 év legendás magyar számítógépeit vagy akár virtuális utazást tehetnek a Vaskori Duna Út […]
ENIAC

És még ez is...