Százezrek nyerhetők a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától

 

Az alap- és mesterképzésben tanuló végzős hallgatók számára egyedi hallgatói díjat létesít a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH). A pályázat írásához az SZTNH térítésmentes képzést és szakmai támogatást nyújt, ami segíti a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megvizsgálják szellemitulajdon-védelmi szempontból. A hivatal a nyertes pályázatokat 100-150 ezer forint jutalomban részesíti. Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja, hogy a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatók diplomadolgozatuk témáját szellemitulajdon-védelmi szempontból is feldolgozhassák — írja a hamisitasellen.hu.

A végzős hallgató feladata, hogy választott diplomamunka-, illetve szakdolgozati témájának meghatározott szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait feltárja minimum tíz oldal terjedelemben. A dolgozatnak tükröznie kell, hogy a hallgató alapfokon átlátja és értelmezi a szellemitulajdon-védelem rendszerét, és ebben el tudja helyezni saját témájának, megoldásának vizsgálatát újdonság, oltalmazhatóság, illetve hasznosíthatóság szempontjából.

A hallgatók az alábbi négy kategória egyikében pályázhatnak:
1. szabadalom/használatiminta-oltalom,
2. védjegyoltalom,
3. formatervezésiminta-oltalom,
4. szerzői jog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

LG Optimus L sorozat: jön a második generáció

csü febr 14 , 2013
  Az LG az idei Mobil Világkongresszuson mutatja be az új Optimus L SeriesII termékcsaládját, amely a gyártóra jellemző korszerű formatervezéssel és az első L sorozathoz képest számos újdonsággal gazdagodott. Az L SeriesII számos kényelmi szolgáltatást is kínál, többek között a kizárólag az LG okostelefonjain megtalálható QuickMemo-t, a gyorsgombot (Quick […]

Friss, ropogós