A mobilnet elterjedése: Így mobiloztak a magyarok az elmúlt évtizedben III.

Az elmúlt tíz év hatalmas változásokat hozott a mobiliparban. Röviden összefoglalva: az okostelefon és a mobilinternet mindennapjaink részévé vált.

A mobilnetes csúcssebesség eléréshez nem elegendő a gyors mobilhálózat, kell hozzá megfelelő 4G-képes SIM kártya és 4G-s telefon, valamint mobilnet-elérést tartalmazó adatcsomag. Az évtized elején 2G és 3G mobilnet-elérésben lehetett gondolkozni, a 4G-s hálózatfejlesztések 2012-ben kezdődtek meg. A 4G a folyamatosan növekvő lefedettség mellett egy új mobilfrekvencia-tartomány, a 800MHz hatósági megnyitásával vált igazán ütős és egyre népszerűbb szolgáltatássá: a 2012-ben kezdődött fejlesztések 2014 végétől, a technológia lakossági adaptációjával mutattak jelentős eredményt az adatforgalom növekedésében. A 4G berobbanásával a 3G hálózat adatforgalma azonnal csökkenést mutatott, és mára a 3G adatforgalom csupán töredéke a 4G-n zajló adatforgalomnak. A hálózati technológiák elérését elemezve látható, hogy míg a 4G-t használók száma folyamatosan növekszik, a 3G felhasználók száma az évtized végére a – viszonylag egyenletes trendet mutató – 2G felhasználók száma alá esett — áll a Telenor elemzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bejegyezték az Est Media tőkeemelését

szo febr 15 , 2020
Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék az Est Media Nyrt. tőkeeemelését – jelentették be a társaság. A Fővárosi Törvényszék február 10-án arról tájékoztatta az Est Media Nyrt.-t, hogy bejegyezték a társaság decemberben elhatározott alaptőke-emelését. A tőzsdei cég részvényeinek száma a bejegyzést követően 125 millió darabbal, 258 millió darabról 383 millió darabra, jegyzett […]
Forint