Nagyon megszaladt az OTT-ONE Nyrt.-nek

OTT-ONE eredmények (Forrás: cégközlés, Minuszos.hu gyűjtés)Az OTT-ONE Nyrt. 2020 harmadik negyedévében több mint négymilliárd forintos árbevételt, illetve közel hatvanmillió forintos EBITDA értéket ért el – derült ki a társaság 2020-as év első három negyedévére vonatkozó üzleti gyorsjelentéséből.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági lassulás továbbra sem éreztette hatását a társaság üzleti eredményein: a harmadik negyedévvel együtt éves árbevétele immár több mint tizenegy milliárd forint, amely közel tízmilliárd forinttal haladja meg az elmúlt év azonos időszakában elért összeget. A jelentés alapján a társaság harmadik negyedéves árbevétele elérte a 4,3 milliárd forintot, amellyel a 2020. január-szeptemberi időszak árbevétele több mint 11,1 milliárd forintra, a 2019-es év azonos időszakában elért árbevétel mintegy hatszorosára emelkedett. Az árbevétel alakulásában jelentős faktorként jelent meg az idei év első felében előtérbe került, egészségügyi eszközökhöz kapcsolódó tevékenység. Az EBITDA érték (kamatok, adók és az értékcsökkenés előtti eredmény) a harmadik negyedévben 59,5 millió forintot tett ki, amellyel az első három negyedév összesített értéke 195,5 millió forint – ez a tavalyi év azonos időszakához képest 46 százalékos növekedést jelent. A társaság az első félévben, miután áttekintette addigi működését és jövőbeni lehetőségeit, számos saját fejlesztésű eszköz leselejtezéséről határozott.

„Úgy gondolom, társaságunk továbbra is kiemelkedő alkalmazkodóképességről tett tanúbizonyságot ebben a rendkívüli évben, amely a negyedéves számainkon is meglátszik, hiszen a harmadik negyedév számos jelentős mérföldkövet hozott, a core tevékenységeinkhez kötődő fejlesztési megrendelések, a streaming szolgáltatások bevételei és egyéb lehetőségek pedig továbbra is stabil profitot termelnek számunkra. Emellett rendkívül fontosnak tartom, hogy az első féléves profiltisztítás ezúttal már üzleti eredmény szintjén is megjelent – mondta el Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az ÖK kutatói számítógéppel bizonyították a kromoszómák keletkezésének elméletét

hét nov 30 , 2020
Az Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) munkatársai Szathmáry Eörs evolúcióbiológus vezetésével a világon elsőként mutatták ki egy rendkívül fejlett számítógépes szimuláció segítségével, hogy a földi élet hajnalán hogyan jöhettek létre a kromoszómák. A felfedezés alapjaiban változtathatja meg az élet keletkezésének kutatását. Mint írják, az élet, a mai tudásunk szerint, nem képzelhető el […]
Conway életjáték

És még ez is...