Tippek a számfestményed tökéletesítéséhez

kreactivity.hu - számfestményNyugodtan mondhatjuk, hogy a számok alapján történő festés az évszázad legjobb hobbijainak listáján szerepel. Amellett ugyanis, hogy nagyszerű módját jelenti a szabadidő eltöltésének, nem igényel semmilyen előzetes szaktudást, így mindenki örömét lelheti benne.

Csupán arra van szükség, hogy a vászon számozott helyeit az azonos számmal ellátott tégelyben lévő festékszínnel fessük be. Ahhoz azonban, hogy a maximumot tudd kihozni a mesterművedből, érdemes megfogadnod az alábbi tippeket is.

  • Vásárolj kerettel ellátott készletet!

A munka megkönnyítése érdekében, jobb, ha egy kerettel ellátott készletet választasz. Ezzel ugyanis garantálhatod, hogy a vászon nem csúszkál el, és nem gyűrődik meg festés közben. A Kreactivity Webáruház számfestő kínálatában számos ilyen készlet találhatsz. A mi egyik kedvencünk a Nyuszi puszi.

  • Tartsd tisztán a munkaterületet!

Abban az esetben, ha nem rendelkezel állvánnyal, akkor érdemes azt a területet, ahol dolgozni szeretnél, régi újságokkal letakarni, hogy elkerüld az esetleges baleseteket, és jobban tudj összpontosítani a munkádra.

  • Kezdd felülről a festést!

Ha szeretnéd az elkenődés veszélyét minimálisra csökkenteni, akkor javasoljuk, hogy felülről lefelé haladj. Amennyiben pedig balkezes vagy, érdemes a jobb felső sarokból, míg ha jobbkezes vagy, akkor a bal felső sarokból indulnod.

  • Kezdd a hátérrel!

A legjobb, ha a rendelkezésre álló színek közül egyszerre csak egyet festesz meg, és azok közül is a sötétebb árnyalatokat. Ezek általában a háttér részét képezik, és segítenek egy körvonal kialakításában. Miután pedig végeztél a háttérrel, folytasd a kisebb részekkel!

  • Tisztítsd meg az ecsetet, ha szín váltasz!

Fontos, hogy minden alkalommal, amikor áttérsz egy új színre, tisztítsd meg az ecsetedet! A festék ugyanis rendkívül gyorsan bele tud száradni, ha nem mosod ki azonnal. Ezért mielőtt belevágnál a festésbe, érdemes odakészíteni melléd egy kis tálban vizet és papírtörlőt.

  • Ügyelj a festékestégelyre!

Abban az esetben, ha nem használod az adott festéket, feltétlenül zárd le a tégelyének a fedelét, hogy elkerüld a kiszáradást! Ha ez mégis megtörtént, próbálj meg némi vizet hozzáadni a krémes állag visszaállításához!

  • Ne ess kétségbe, ha véletlenül valamit elhibázol!

Bár a számfestés viszonylag egyszerű tevékenység, ennek ellenére el nem tudjuk mondani, hogy hányszor sikerült mellényúlnunk a színválasztás tekintetében. A lényeg ilyenkor, hogy ne ess kétségbe, hanem várd meg, amíg a festék megszárad, és ezután fedd be a felületet a megfelelő színnel. Abban az esetben pedig, ha továbbra is a rossz színt látod, akkor fess rá még egy réteget!

  • Végül pedig: tarts rendszeresen szünetet!

Nincsen kőbe vésve, hogy a festést egy menetben kell befejezned. Leonardo Da Vincinek is 7 év kellett a Mona Lisa elkészítéséhez. Így azt javasoljuk, hogy csináld inkább részletekben, és élvezd ki a festés folyamatát!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

SEO Vibes on Tour - Magyarországra érkezik a WhitePress első SEO központú eseménysorozata

pén ápr 14 , 2023
ShareTweetPinShareMesterséges intelligencia, keresőoptimalizálási trendek, technikai SEO – ezek lesznek a legfontosabb témák a SEO Vibes on Tour keresőoptimalizálási konferencián, amelyre május 18-án első alkalommal kerül sor Magyarországon. A SEO és a marketing iparág vezető szakértőinek részvételével rendezi meg a SEO Vibes on Tour keresőoptimalizálási konferencia első hazai állomását a WhitePress […]
SEOvibes

És még ez is...