Iktassunk be szüneteket: az otthoni munkavégzés hét aranyszabálya IV.

szunetAz otthoni munkavégzéshez sincs tökéletes recept, de ahhoz, hogy ne váljon számunkra teherré, néhány dolgot mindenképpen érdemes szem előtt tartanunk – ehhez szolgál segítségül a Leitz márkanevéről ismert amerikai Esselte IPR AB iránymutatása.

Igenis szükség van néhány perc kikapcsolódásra – még akkor is, ha otthonunkból dolgozunk. Ha úgy érezzük, elfáradtunk vagy kevésbé tudunk koncentrálni, hallgassunk egy kis zenét, menjünk ki az erkélyre vagy az udvarra egy-két percre, és máris felfrissülve folytathatjuk a munkát. Emellett pár perces szempihentető gyakorlatot is tarthatunk. Az úgynevezett 20-20-20 szabály csökkenteni tudja a szem erőltetését: minden huszadik perc után, amit a gép előtt töltünk, tekintsünk egy tőlünk körülbelül húsz méterre lévő tárgyra, majd tartsuk rajta a tekintetünket húsz másodpercen keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy plazmatévé és 250 ezer forintos nyeremény ígérete elveszi az ember eszét

sze szept 7 , 2016
A Bonyhádi Rendőrkapitányság telefonos csalás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető 2016. szeptember 4-én önmagát egy telekommunikációs cég munkatársának kiadva telefonon felhívott egy regölyi nőt, majd 250 ezer forint készpénzt, valamint egy plazma tv-t ajánlott nyereményként bankautomatás feltöltés ellenében. A sértett az […]
Telefon

Friss, ropogós