Vodafone: Már térerő sem kell a telefonáláshoz

Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatójaA Vodafone Magyarország október 4-étől minden, iOS17-et letölteni képes Apple iPhone készülékkel rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi a 4G alapú VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást.

Az új megoldás lehetővé teszi az sms és hanghívások wifi hálózaton keresztüli lebonyolítását, tehát az ügyfelek olyan helyeken is kapcsolatban tudnak maradni, ahol nincs mobilhálózati lefedettség vagy ha a készülék repülőgép üzemmódban van. A VoWiFi használatával gyorsabb hívásindítás és jobb hangminőség érhető el a gyenge lefedettségű területeken, nagy előnye továbbá, hogy a hívás mellett párhuzamosan wifi adatkapcsolatot is biztosít, így telefonálás közben is működik az adatforgalmazás. A VoWiFi szolgáltatás egyelőre csak iOS készülékeken elérhető, az Android eszközökre hamarosan érkezik.

Belföldön és külföldön is egyaránt használható a VoWiFi , a szolgáltatásnak külön díja nincs, a forgalmi és egyszeri díjak megegyeznek a tarifacsomagra vonatkozó árazással és díjszabásokkal, külföldi használat esetén pedig a Vodafone nem számít fel roaming díjat. Belföldi használat során a hívások folytatólagosak a VoWiFi és VoLTE/4G hálózat között, azaz a wifi lefedettségi területet elhagyva a 4G hálózaton folytatódik a hívás, 2G lefedettség esetén megszakad a hívás. Külföldi használat esetén a wifi lefedettségi területről kilépve a hívások bontódnak és újra kell tárcsázni.

Mindössze nyílt internetkapcsolatra van szükség

„Az elmúlt években nem csak a felhasználói igények, de a telekommunikációs környezet is megváltozott. Míg a wifi hálózatok sokkal elterjedtebbek, előfizetőink részéről egyre nagyobb az igény arra, hogy mindig, minden körülmények között elérhetőek maradjanak, és akkor is tudjanak hívásokat, üzeneteket indítani és fogadni, amikor nincs lehetőségük hagyományos lefedettséget biztosító toronyhoz készülékeikkel kapcsolódni. Erre az ügyféligényre reagálva vezettük be a VoWiFi szolgáltatást, mellyel állandó, magas minőségű kapcsolatot kínálunk ügyfeleink számára” – mondta el Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A VoWiFi szolgáltatás használatához nem szükséges további alkalmazásokat telepíteni a telefonra és a hívott félnek sem kell rendelkeznie VoWiFi szolgáltatással, vagy erre alkalmas készülékkel. Mindössze nyílt internetkapcsolatra, VoLTE és VoWiFi képes készülékre és megfelelő firmware-re, aktív VoLTE és LTE szolgáltatásra, 4G-képes sim-kártyára és az adott modellre vonatkozó hálózati engedélyre van szükség. Október 4-étől a Vodafone hálózatán minden VoLTE szolgáltatással rendelkező előfizetőnek automatikusan aktiválódik a VoWiFi szolgáltatása, így a fenti feltételek teljesülése esetén nincs szükség külön szolgáltató általi beállításokra.

wifi logóApple készülékek esetén a szoftverfrissítés elvégzésével szükséges a VoWiFi használatának engedélyezése a Beállítások között a WiFi menüpontban. A VoWiFi szolgáltatás működésbe lépésekor az állapotsorban egy wifi jel jelenik meg, a felhasználók ebből tudhatják, hogy a híváshoz wifi hálózatot használnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szorul a hurok: Esélytelenek a papíralapú számlázók

sze okt 11 , 2023
Nem kizárt, hogy jövőre a befogadójának belegyezése nélkül is elektronikusan kaphat számlát, és változik az elektronikus számla kritériumainak meghatározása is. Újabb mérföldkőhöz érkezhet a számlázás digitalizációja az Európai Unión belül. Ozsvár Ferenc, a CNET IT Consulting Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az Európai Bizottság 2022 decemberében terjesztette elő az e-számlázással kapcsolatos […]
NAV Onlne Számla

És még ez is...