Új funkciókkal bővült az EgészségAblak applikáció

EgészségAblakÚj funkcióval, a társadalombiztosítási (tb) jogviszony ellenőrizhetőségével bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás.

Az EgészségAblak nagy újdonsága a „tb-lámpa” menüpont, ami a taj-szám érvényességéről és az egészségbiztosítási jogviszony státuszáról ad információt. A funkció naponta frissül, így mindenki naprakészen ellenőrizheti, hogy rendezett-e az egészségügyi ellátáshoz szükséges jogviszonya vagy sem. A „tb-lámpa” menüpont alatt több színkategória működik. A zöld lámpa esetében a felhasználónak érvényes a taj-száma és rendezett a jogviszonya, piros lámpa esetében a taj-szám érvényes, azonban a jogviszony rendezetlen, bár a közfinanszírozott egészségügyi ellátás igénybe vehető. A kék lámpa azon felhasználók esetében jelenik meg, akik külföldön biztosítottak, más országban fizetnek járulékot, a barna lámpa azt jelenti, hogy a taj-szám érvénytelen, a sárga lámpa esetében a taj-szám érvényes, de az egészségügyi ellátások csak korlátozottan vehetők igénybe. Érdemes a jogviszonyt ellenőrizni, hiszen így mindenki biztonságban tudhatja magát például afelől, hogy munkáltatója befizeti-e utána a járulékot.

Az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően az EgészségAblak alkalmazásban már hét menüpont érhető el, amelyek segítségével mindenki naprakészen, a telefonja segítségével kezelheti, láthatja egészségügyi adatait. Az alkalmazásban elérhető az összes egészségügyi dokumentum, a felírt és kiadott receptek, a háziorvos neve, elérhetősége, rendelési ideje, a koronavírus-oltási igazolvány, és az alkalmazásból a nap huszonnégy órájában közvetlenül hívható az EgészségVonal is. A nemrégiben bevezetett funkciónak köszönhetően a családtagok – például gyerekek, idősebb szülők – dokumentumai is elérhetővé váltak meghatalmazás esetén, valamint lehetőség nyílt arra is, hogy a járóbeteg-szakrendelőkben előjegyzett, elektronikus rendszerbe felvezetett időpontokat is megtekinthessék. Az alkalmazásban ez az időpont le is mondható, és a tervek szerint még ebben az évben lehetőség nyílik arra is, hogy az applikáción keresztül lehessen a szakrendelőkbe időpontot foglalni.

Az ingyenes alkalmazást eddig 2,6 millióan töltötték le, az elmúlt harminc nap adatai szerint 250 ezren jelentkeztek be és 1,7 millió egészségügyi dokumentumot néztek meg. Az e-recept funkciót indulása óta 720 ezren használták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyors és egyszerű követeléskezelés a vállalkozásodnak

sze jan 17 , 2024
ShareTweetPinShareEgy ideális világban minden számla időben ki lenne fizetve, és nem lenne szükség követeléskezelő cégekre, a valóság azonban ettől erősen eltér. A vállalkozások jelentős része a működése során tapasztalt már késve fizetést vevői részéről, ami nemcsak pénzügyi és jogi problémát jelent, hanem egyben becsületbeli ügy is. A probléma viszont, hogy […]
euromacc.hu

És még ez is...