Quadron: lezárult az tudományos kutatási projektjének első szakasza

Quadron vezetőség: Gulyás Péter ügyvezető igazgató, Szekeres Balázs műszaki igazgató, Nandhini Duraisamy operációs igazgató, Gyalog Attila kereskedelmi igazgató

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza.

A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne. A Quadron és a BME korábbi együttműködése is egy olyan anomáliaészlelési eljárás kidolgozásával foglalkozott, amely képes valós időben észlelni a számítógépes hálózatokban felbukkanó belbiztonsági fenyegetéseket. Ez a kutatás a Quadron és BME kooperációjában a MILab keretei között folytatódott.
A kutatás első fázisának lezárása után a Quadron Research Lab tovább folytatta a munkát az új, viselkedésalapú eljárással, hogy az mielőbb egy használható és implementálható megoldást fejlesszenek ki. A munka már a prototípus fejlesztésnél tart.

„Az anomáliaészlelés célja egy megfigyelt rendszer normális viselkedéstől eltérő működésének detektálása, ami „szokatlan” adatok kimutatására alkalmas algoritmusok segítségével történhet. A hálózati anomáliákat különféle események okozhatják, például a hálózati összetevők meghibásodása, vírusok és kibertámadások. Az ilyen események időben történő észlelése kulcsfontosságú egy hálózat és a kapcsolódó szolgáltatások megbízhatóságának, hozzáférhetőségének és minőségének szavatolásához. A rohamosan növekvő számú új eszközök csatlakoztatása, új szolgáltatások elindítása és új alkalmazások használatával ez folyamatosan növekvő kihívást jelent” — mondta Szekeres Balázs, a Quadron műszaki igazgatója.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Visszaviszik a szerelőcsarnokba a NASA holdrakétáját a közelgő hurrikán miatt

ked szept 27 , 2022
ShareTweetPinShareA Florida felé közeledő Ian hurrikán miatt visszaviszik a NASA holdrakétáját a szerelőcsarnokba, hogy ne sérüljön meg. Az űrrakéta valószínűleg novemberben indulhat útnak – számolt be a BBC. A Mexikói-öböl felől érkező hurrikán az előrejelzések szerint csütörtökön ér partot Floridában, ahol az állam kormányzója, Ron DeSantis szükségállapotot hirdetett. A Kennedy […]
Holdutazás

És még ez is...