Musk visszahívná elbocsátott dolgozóinak egy részét

Elon MuskElon Musk, a Twitter új tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója vasárnapi tweetjében azt ígéri, hogy figyelmeztetés nélkül örökre felfüggesztik azokat a fiókokat, amelyek anélkül személyesítenek meg valaki mást, hogy világosan jeleznék, parodizálási szándékkal teszik ezt. Minderre azért van szükség, mert míg eddig átvilágítási folyamat után válhatott egy fiók ellenőrzötté és kaphatta meg az ehhez kapcsolódó kék pipát, jelezve, hogy a fiók valóban azt takarja, akinek állítja magát. A “géniusz” bejelentése szerint havi nyolc dollárért bárkinek elérhetővé válik az ellenőrzött státusz. A milliárdos közölte, hogy az eddigiekkel ellentétben nem lesz előzetes figyelmeztetés az ilyen esetekben, azonnal letiltják a mást megszemélyesítő fiókot, és ez alól nem lesz kivétel.

„Ez feketén-fehéren benne lesz a Twitter Blue-előfizetés feltételeiben” – közölte a dél-afrikai származású üzletember. Apple telefonokon bizonyos országokban múlt szombat óta elérhető a nyolcdolláros előfizetés, amely Musk ígérete szerint kevesebb reklámot és előrébb sorolást is jelent az algoritmusban, amely a felhasználók falát állítja össze. Musk vasárnap azt is tudatta, hogy a Twitter küldetése az, hogy a legpontosabb információk forrása legyen.

A “szólásszabadság bajnoka” a múlt héten vette meg a közösségi oldalt 44 milliárd dollárért, majd nem sokkal később több ezer embert bocsátottak el a cégtől. Vasárnap azonban kiderült, hogy több embert “tévedésből” küldtek el, vagy hogy tudásukra és tapasztalatukra szükség van a Musk által bejelentett funkciók megvalósításához: ezért több tucatnyi ember kapott levelet arról, hogy a vállalat szeretné, ha mégis visszatérne a Twitterhez.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felfedezték a Földhöz eddigi legközelebbi fekete lyukat

ked nov 8 , 2022
Csillagászok felfedezték az eddigi ismeretek szerint a Földhöz legközelebb eső fekete lyukat, amely 1600 fényévre található a bolygótól. A felfedezést tevő kutatók leírták, hogy a fekete lyuk tömege a Nap négyszeresével ér fel, és háromszor közelebb van a Földhöz, mint az eddig legközelebbinek tartott azonos jelenség. A fekete lyukat eredetileg […]
GNz7q fekete lyuk