Programsorozattal segítenének a fogyatékkal élőknek

fogyatékkal élőkAz Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), a HunCERT és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) a fogyatékkal élők segítése céljából Akadályok nélkül címmel rendezvénysorozatot indít áprilisban.

A programokon többek között bemutatják, hogy miként járulhat hozzá az informatika, azon belül is az internet és az internetközösség a fogyatékkal élő emberek életét nehezítő akadályok enyhítéséhez, különösen a kiberbiztonság és az adatvédelem terén. A programsorozat április 19-én, a NETWORKSHOP konferencia keretében megrendezett egynapos online ismeretterjesztő workshoppal indul. Április 30-án egy szintén egynapos szabadidős rendezvényt szerveznek Székesfehérvárott, amelyre a fogyatékkal élők mellett minden érdeklődőt – családtagokat, barátokat, munkatársakat is – várnak. Ezenkívül az online akadálymentesítésről egy négy tanórás tanfolyamot is indítanak informatikusok számára, amelyet a tervek szerint évente többször megismételnek majd. A szervezők 2022-ben a látássérülteket érintő akadályokra fókuszálnak, de a következő években más fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű emberek életét nehezítő problémákkal is foglalkozni szeretnének.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Webshop indítás: így lehet elkerülni a leggyakoribb hibákat 5.

sze márc 30 , 2022
Van néhány tévhit, amelybe a kezdő webáruház tulajdonosok készpénznek vesznek és emiatt a kezdeti lelkesedést hamar lelohasztja a kudarc. „Vannak profi termékfotóim, most már adhatom extra drágán a termékeket” Az e-kereskedelem óriási előnye a fogyasztók szempontjából, hogy egyszerűbben összehasonlíthatóak az ajánlatok, így egyre tudatosabbak a fogyasztók. A magyarok árérzékenyek és […]
akció kosár

Friss, ropogós