Deutsch: világgá megy a Digitális Jólét Program

A Digitális Jólét Programba (DJP) bekapcsolják a határon túli magyar közösségeket is – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos.

Deutsch a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor tusnádfürdői rendezvényén elmondta, hogy a kormány hosszú hónapok előkészítő munkája után fogadta el a program új elemeit, a Digitális Jólét Program 2.0-át, amely több mint 25 pontból áll. Az Európai Bizottság Wifi for Europe kezdeményezése jelentős mértékben a DJP országos, ingyenes wifi-szolgáltatási programjára építve fogalmazza meg azt a célt, hogy minél több európai uniós városban legyen széles sávú, ingyenes wifi – közölte a biztos. Mint elmondta: az elkövetkező két évben több mint negyedmillió polgár ingyenes, digitáliskompetencia-fejlesztési programja indul el. Emellett az év második felében megújulnak a korábbi e-Magyarország pontok, s a mostani több mint ezer helyett 1500-ra nő a számuk. A kibővült programból kitért még arra is, hogy kiemelt támogatást szeretnének nyújtani a magyarországi mikro-vállalkozásoknak, hogy tevékenységük során a digitális átalakulás eszközét alkalmazni tudják. Hozzátette: a munkavállalók digitális kompetenciájának gyarapítása, az informatikus képzés megerősítése is szerepel a programban.

A miniszterelnöki biztos kiemelte: a 2018-19-es tanév végéig több ezer, Kárpát-medencei magyar pedagógus digitális kompetenciájának gyarapítását szolgáló képzések valósulhatnak meg. Azt szeretnék, hogy a határon túli magyar oktatási intézmények korszerűen tudjanak működni és sikeres résztvevői legyenek az oktatás átalakításának. Kiemelte még, hogy külhoni, magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásokat segítendő széleskörű képzési programot indítanak. Az Okos város fejlesztéseket a határon túli, többségében magyarok lakta régiókra is kiterjesztenék, s több száz magyar önkormányzati, települési vezető számára teremtenek képzési lehetőségeket – tette hozzá Deutsch.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Trump korábban visszatáncolt, mégis tárgyalnak az oroszokkal egy kiberbiztonsági munkacsoportról

ked júl 25 , 2017
Kiberbiztonsági munkacsoport létrehozásáról folytat tárgyalásokat Oroszország és az Egyesült Államok – közölte Andrej Krutszkih, Vlagyimir Putyin nemzetközi kiberbiztonsági együttműködési kérdésekért felelős különmegbízottja. “Nem kell nagy hűhót csapni körülötte, a tárgyalások folyamatban vannak (…) továbbítjuk egymásnak a különböző javaslatokat, és tanulmányozzuk őket, senki sem kérdőjelezi meg a tárgyalások szükségességét” – válaszolta […]