Trump korábban visszatáncolt, mégis tárgyalnak az oroszokkal egy kiberbiztonsági munkacsoportról

Kiberbiztonsági munkacsoport létrehozásáról folytat tárgyalásokat Oroszország és az Egyesült Államok – közölte Andrej Krutszkih, Vlagyimir Putyin nemzetközi kiberbiztonsági együttműködési kérdésekért felelős különmegbízottja.

“Nem kell nagy hűhót csapni körülötte, a tárgyalások folyamatban vannak (…) továbbítjuk egymásnak a különböző javaslatokat, és tanulmányozzuk őket, senki sem kérdőjelezi meg a tárgyalások szükségességét” – válaszolta Krutszkih a RIA Novosztyi arra vonatkozó kérdésére, hogy folytatnak-e egymással tárgyalásokat egy esetleges kiberbiztonsági csoport létrehozásáról. Szvetlana Lukas, az orosz elnök főtanácsadója szerint a hamburgi csúcstalálkozón Trump hosszas kétoldalú megbeszélést folytatott Putyinnal, a kiberbiztonságról legalább negyven percet egyeztettek. A megbeszélés során az amerikai elnök többször is utalt arra, hogy Moszkva beavatkozott a tavalyi amerikai elnökválasztásba, Putyin azonban határozottan visszautasította ezt a vádat.

Putyin július közepén, a G20-as országcsoport hamburgi csúcsértekezlete után számolt be arról, hogy találkozójukon megállapodott Donald Trumppal abban, hogy együtt fognak működni a kiberbiztonság terén. Donald Trump ezzel kapcsolatban először azt írta a Twitteren: “Áthatolhatatlan kiberbiztonsági munkacsoportot hozunk létre az olyan ügyekre, mint a választásokba való kibernetikai beavatkozás”. Az elnököt emiatt tekintélyes republikánus politikusok bírálták, mert szerintük Moszkvában nem szabad megbízni. Trump e bírálatok hatására visszatáncolt amerikai-orosz kiberbiztonsági együttműködéstől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hiányoznak a digitális képességek

ked júl 25 , 2017
Bár a cégek kilencven százaléka stratégiai jelentőségűnek tartja a digitális transzformációt, mindössze 15 százalékuknál áll rendelkezésre a digitális átálláshoz szükséges tudás – derül ki a Müncheni Műszaki Egyetem és az SAP közös felméréséből. Ahogy gyorsul a technológiai innováció, és a digitális átalakulás bekerült a közbeszédbe, egyre több cég szerint hiányzik […]
SAP