Új telefonalkalmazás segít a leszokásban

 

Az első, magyar nyelvű dohányzásról való leszokást segítő applikáció azoknak segíthet, akik elhatározták, megszabadulnak káros szenvedélyüktől. Mivel a dohányzásról a testi függőség okán és a rögzült káros szokásminták miatt sem könnyű, a leszokáshoz ideális mankót jelenthet az alkalmazás. A „Kell a dohány?” nevű alkalmazás nem csak a leszokással elérhető egészségügyi előnyökkel motiválja a leszokni vágyó dohányosokat, hanem amint neve is sugallja, kiszámíthatóvá teszi a káros szenvedély elhagyásával járó megtakarított pénzösszeget is, valamint lépésenkénti motivációs ötletekkel, hasznos tanácsokkal látja el a felhasználót. Az alkalmazás, mások mellett kiszámolja, hogy mennyit spórola dohányos, ha leszokik, segítséget nyújt a rágyújtási krízis elhárításában, megmutatja a hozzá legközelebb eső gyógyszertárat. A mobil alkalmazás iOS és Android platformokra érhető el, ingyenesen.

A dohányzás miatt szükségessé vált közvetlen egyéni és állami kiadások összesen 354 milliárd forintot tettek ki. Ebből az államra háruló kiadások megközelítették a 300 milliárdot. A dohányzásnak tulajdonítható közvetett, azaz a korai halálozáshoz és a megbetegedésekhez kapcsolható jövedelemveszteséget magába foglaló kiadások meghaladták a 87 milliárd forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új Samsung lézernyomtatók

ked febr 12 , 2013
  A Samsung bemutatta négy új lézernyomtatóját. Az Xpress M2875-ös és a ProXpress M4070-es sorozat nyomtatóit nagy teljesítményű, 600MHz-es Cortex-A5-ös processzor hajtja, megfelelő nagyságú memóriával kombinálva, amely így 28, illetve 40 lap/perc sebességű nyomtatást tesz lehetővé. Az Xpress M2875-ös és a ProXpress M4070-es sorozathoz különféle papírok használhatók – akár vastag […]
ZX-81

És még ez is...