A DIGIMobil beolvad a Vodafone-ba

Tábori Tamás, a Vodafone Magyarország általános vezérigazgató-helyettese, a DIGI ügyvezetőjeJúnius 1-től a Vodafone Magyarország mobilhálózatán működik tovább a DIGIMobil szolgáltatás. A DIGIMobil ügyfelei nyártól országos lefedettséggel használhatják készülékeiket.

A 4iG Nyrt. bejelentette, hogy leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. kizárólagos tulajdonát képző DIGI Kft. a tulajdonában, illetve üzemeltetésében álló egyes mobil hálózati infrastruktúra elemeit, valamint bizonyos mobil távközlési szolgáltatás keretében gyakorolt rádiófrekvenciahasználati jogosultságokat a döntéselőkészítő fórumok véleménye alapján a közeljövőben értékesíteni kívánja.

A 4iG közleménye szerint a DIGI Magyarország április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését. A forgalmi díjakat nem érinti a változás, az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl, a DIGI 2023 végéig garantálja a normál díjas beszélgetések percenkénti 4 forintos árát meglévő ügyfeleinek. A havidíjak a május 1-jén életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján 14,5 százalékkal emelkednek.

A DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvenciahasználati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG csoport a későbbekben értékesíteni kíván. (Kérdés, hogy ki, vagy kik lehet az új toronycég ügyfelei. A Magyar Telekom és a Yettel itt-ott, már ha egyáltalán ügyfél lehet, de ez édeskevés lesz az új cég nyereségességéhez. Ami biztos, hogy a Digi és a Vodafone felvásárlásával csökkent a verseny a távközlési piacon. A -szerk- megj.)

A DIGI mobilinfrastruktúrájának értékesítési lehetősége többletforrást teremthet a vezetékes hálózat további fejlesztésére. A DIGIMobil ügyfelek és a Vodafone infrastruktúrájának összekapcsolása az első, lakossági mobil előfizetők számára is közvetlenül érzékelhető előnye a 4iG Csoport tagvállalatai közötti együttműködésnek – mutatott rá Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője.

A közlemény szerint jelentős előrelépés a DIGIMobil szolgáltatásban a hálózati lefedettség javulása. A Vodafone Magyarország hálózatára való váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik. A változás nem érinti a roaming feltételeket. Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. Egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egy nap alatt elbukott a szabadságharc: Magyarország kilép az IIB-ből

pén ápr 14 , 2023
ShareTweetPinShareMagyarország kilép a Nemzetközi Beruházási Bankból (IIB) – áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. Az április 12-én bejelentett intézkedések értelmében az Amerikai Egyesült Államok a budapesti székhelyű IIB három vezető tisztségviselőjét szankciós listára helyezte. A kormány megtárgyalta a kialakult helyzetet és megállapította, hogy bár az IIB Kelet-Közép Európában fontos fejlesztésben játszott […]
Magyarország Kormánya 2023

És még ez is...