Mesterséges intelligenciával érkezik az LG G7ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7ThinQ-t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl hasznos és kényelmes mesterségesintelligencia-funkciókat kínál a felhasználók számára.

Az LG G7ThinQ lesz az egyik első olyan készülék, amely megkapja a hamarosan debütáló Google Lens funkciókat is. A Google Lens a keresés egy olyan új módját jelenti, amely a mesterséges intelligenciát és a számítógépes képalkotás metódusait is alkalmazza. Az új funkció a Google Assistant és a Google Photos szolgáltatás részeként a lefotózott tárgyakról — például épületekről, természeti képződményekről, növényekről, állatokról, könyvekről — nyújt kiegészítő információkat, de a szövegfelismerésben is segít. Közvetlenül a hangerőszabályozó alatt egy erre dedikált gomb kapcsolja be a készülék mesterségesintelligencia-funkcióit. A gomb egyszeri megnyomása a Google hangalapú asszisztensét aktiválja, míg két gyors gombnyomásra a Google Lens nyílik meg. A gomb nyomva tartásával egyből a Google Assistanthoz beszélhetünk.

A telefon különösen érzékeny mikrofonjával és nagyobb távolságokra kifejlesztett hangfelismerő képességével (Super Far Field Voice Recognition – SFFVR) a Google hangalapú asszisztense akár öt méteres távolságból kiadott hangparancsokat is képes felismerni. Az SFFVR képes arra, hogy elkülönítse a hangparancsokat a háttérzajtól, így az LG G7ThinQ telefon még otthoni környezetben, tévézés közben is jól használható hangfelismerő eszközzé válik. Az LG G7ThinQ-ban bővült a Google Assistanton belül használható LG hangparancsok listája is, így a felhasználók még több feladatot intézhetnek el egyszerű szóbeli utasításokkal.

A legújabb Qualcomm Snapdragon 845 chipkészlettel felvértezett LG G7ThinQ a magyar piacon 4 GB RAM-mal, illetve 64 GB-os belső tárhellyel lesz elérhető, így a nagy erőforrást igénylő feladatokat és alkalmazásokat is könnyedén futtatja. A 6,1 colos kijelző közel fél hüvelykkel nagyobb az elődmodell képernyőjénél, ám egy hajszállal sem lett szélesebb, így a LG G7ThinQ egy kézzel is kényelmesen használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új email-biztonsági megoldások a Cisco-tól

sze máj 9 , 2018
A Cisco új email-biztonsági megoldásokat mutatott be. Az Agari OEM szolgáltatásaival kiegészülő Email Security megoldás új szolgáltatásai: Cisco Domain Protection – Automatizálja az emailek hitelesítési folyamatát, hogy megelőzze az adathalász támadásokat, védelmet nyújtson a csalások ellen, valamint a gyanús levelek elemzésével és a küldő fiók elleni lépésekkel segíti a vállalati […]
e-mail

Friss, ropogós