Hogyan érdemes gondoskodni a tetőtér szigeteléséről?

hoszigeteles-arak.huAmikor egy teljes épület hőszigetelését szeretnénk megvalósítani, akkor a homlokzati szigetelés mellett nem maradhat el a lábazat, a padló, a pince, valamint a tetőtér szigetelése sem! Bármelyik felületről is van szó, a kulcs a szakszerű kivitelezésben rejlik.

A színvonalas alapanyagok nélkülözhetetlenek

A minőségi anyagok jelentősége alapvető, ha bármilyen építkezési, felújítási feladat megvalósításáról van szó. A Józan Kft. hő- és hangszigetelő anyagok kínálatában ezek rendelkezésre állnak, így ezeket választva elérhetők azok a pozitív előnyök, amelyek miatt a szigetelés kivitelezésébe belevágtunk.

A szigetelés jelentősége megkérdőjelezhetetlen

A régebbi építésű ingatlanokban a szigetelés vagy teljesen hiányzik, vagy nem megfelelő ahhoz, hogy elláthassa a funkcióját. Habár az épület vásárlásakor jellemzően történik energetikai felmérés, a hőszigetelés valós állapotát többnyire azután mérhetjük fel pontosan, miután a birtokunkba került.

Az első figyelmeztető jel a kiugróan magas fűtésszámla lehet, amit nem árt komolyan venni. Főleg annak tükrében, hogy az energiaárak folyamatos emelkedése nehezíti a boldogulást napjainkban.

A maximális eredmények érdekében nem elég csupán a szigetelésre gondolni, hanem fontos a nyílászárók cseréjét, valamint a fűtés korszerűsítését is megfontolni, hiszen ezekkel a fejlesztésekkel még tovább növelhetők a hőszigeteléssel elérhető előnyök, valamint a havi költségek jelentős lefaragása is.

Miért olyan fontos a tetőtér hőszigetelése?

A tetőtéren keresztül – a homlokzat után – a legnagyobb hőveszteség valósul meg. Akár 25%-os veszteség is realizálódhat ezen a felületen keresztül. Éppen ezért mindenképpen fontos a tetőtér szakszerű hőszigetelése. A hozzá felhasználható alapanyagok attól is függnek, hogy milyen típusú tetőszigetelést szeretnénk.

Ebben az értelemben pedig nemcsak az számít, hogy magának a tetőnek milyen szerkezete van, hanem azt is el kell dönteni, hogy a tetőtérben meglévő teret szeretnénk-e használni valamire, s amennyiben igen, akkor mire.

Előfordulhat, hogy kizárólag tárolásra szeretnénk használni ezt a részt a házban, ebben az esetben – illetve akkor, ha nem szánunk különösebb funkciót ennek a területnek – akkor a padlóra fektetett szigetelés is megfelelő megoldás lehet. Azonban gondoskodni kell arról, hogy az előbbi esetben terhelhető, azaz lépésálló hőszigetelő anyag kerüljön felhasználásra.

Amennyiben a tetőteret hamarosan vagy idővel lakótérként szeretnénk hasznosítani, akkor a szigetelésnek a szarufák közé kell kerülnie, amelyhez a táblás szigetelőanyagok tökéletesek. Amennyiben tekercses anyagot választanánk inkább, akkor a rögzítésre nagyobb figyelmet kell fordítanunk, hiszen ezzel biztosítjuk a lecsúszás elkerülését is!

A hőszigetelés kialakítása számos lehetőséget magában rejt, kialakítható álmennyezet, s akár ezekbe is tervezhető a világítás. Mindez amellett valósul meg, hogy biztosítja a szigeteléssel járó előnyöket is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Adatgyűjtés eredményeként fogták el a tolvajt

szo szept 3 , 2022
ShareTweetPinShareA rendőrséget 2022. július 1-jén értesítette az egyik tapolcai áruház munkatársa arról, hogy ismeretlen tettes egy több tízezer forint értékű mobiltelefont tulajdonított el a boltból. Az elkövető a készüléket kibontotta a csomagolásából, majd eltávolította róla az áruvédelmi eszközt, és a telefont a ruházatába rejtve távozott az üzletből. A nyomozók adatgyűjtésének […]
Tapolcai árúház

És még ez is...