4+1 ötlet a gardrób kialakításához

vasalatwebshop.huMindannyian szeretnénk egy olyan gardróbot, amiben a ruháink könnyen átlátható rendszerben foglalnak helyet.

A készülődési idő nagy része azzal telik, hogy az egymásra pakolt vagy a vállfán egymásra akasztott holmik között keresgélünk. Sokszor akad a kezünkbe olyan ruhadarab, amit esetleg már évek óta nem is hordunk, így igazából csak az értékes helyet foglalja a szekrényben.

Ebben a cikkben összeszedtünk néhány praktikus ötletet, amivel a legkisebb helyeket is maximálisan ki tudod használni.

Menjen, aminek mennie kell

Számos életmód tanácsadó javasolja első lépésként, hogy szortírozzunk. Ez nem kis munka, hiszen sok év alatt beszerzett holmikról van szó, és néha lelkileg sem könnyű megválni a ruháktól. Mindenesetre, ha van olyan nadrágod, pólód, amit már több mint egy éve nem vettél fel, rakd ki a szűrét a szekrényből. Ha jó állapotban van, adományozd tovább olyan szervezetnek, ahol hasznát veszik, ha pedig nem, akkor ints neki végleges búcsút. Érdemes évente egyszer ilyen nagytakarítást a szekrényen belül is elvégezni, ezzel elkerülheted, hogy ne jusson hely az új szerzeményeknek.

Oszd meg, és uralkodj!

Ha a szekrény hosszú polcokkal van felszerelve, jobban tudod hasznosítani a rendelkezésedre álló teret, ha több, kisebb részre osztod fel. Fokozhatod a rendszerezést, ha az idény jellegű ruhákat szép kosarakba pakolod. Ezzel elkerülheted, hogy összekeveredjenek, viszont biztos lehetsz benne, hogy minden ruhád meglesz, amikor valóban szükséged lesz rá. Meglévő szekrényedbe megtervezheted akár saját magad az újításokat, a ruhaliftet és kosarat a VasalatWebshop webáruházból meg tudod rendelni.

Akaszd fel!

Rengeteg helyet megspórolhatsz, ha a nadrágjaidat is felakasztva tárolod, nemcsak a ruhákat és szoknyákat. Sőt, ha olyan vállfát használsz, amin egyszerre több ruhát is lógathatsz, sokkal kényelmesebbé teszed a kivételt és elrakást, mintha egymáson lennének. Mivel az akasztók viszonylag magasan vannak elhelyezve, az alatta lévő helyet is hasznosíthatod. Akár egy méretben megfelelő cipőállványt is betehetsz, vagy ha szükséged van több polcos helyre, fiókokat is készíttethetsz.

A tolóajtó előnye

Amikor kis lakásban él az ember, minden helyet ki kell használnia. A hagyományos szekrényajtókkal szemben a tolóajtós megoldásnál nem kell figyelemmel lenni a szoba egyéb berendezésére ahhoz, hogy garantáltan hozzáférj a ruhatáradhoz. Az ilyen megoldásnál akár választhatsz mélyebb darabot is, főleg, ha sok holmit kell elnyelnie. Sok esetben tükörrel is ellátják ezeket, hogy azonnal láthasd magad teljes alakban.

Légy nyitott

Az egyik legmodernebb megoldás, amikor nyitott polcokra teszik fel a minden nap szükséges holmikat. Ha a konyhában, fürdőben beválik, miért ne alkalmazhatnád mondjuk az előszobában is? Így előre kikészítheted a táskád, vagy kéznél lehet néhány sál, ha szelesebb az idő.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hogyan legyen jó kapcsolatod kamasz gyermekeddel?

vas máj 8 , 2022
Minden szülő-gyermek kapcsolatot megviselnek a kamasz évek, hiszen az addig jól ismert csemete viselkedése kiszámíthatatlanná válik: ami tegnap jó volt, ma már lehet, hogy sértődés tárgya lesz. Fontos, hogy tudd, amit eddig a gyermekeddel töltöttél időt, nem ment kárba. Minden, amit tanítottál neki, vagy amilyen mintákat látott a családban, elraktározódott […]
jatekliget.hu kamasz társasjáték

És még ez is...